Oțet de Mere – Baie Detoxifiantă și Echilibrantă
Încă din anii 400 î.Hr, Hipocrate folosea oțetul de mere ca un elixir vindecător pentru o listă lungă de boli, datorită vitaminelor, mineraleleor și acizilor conținuți.
Cuprins
Oțetul de mere – Proprietăți
Oțetul de mere este unul din cele mai interesante alimente cu efect terapeutic. Acesta are un nivel ridicat de pH, și proprietățile sale alcaline ajută la menținerea celulelor corpului sănătoase, și la oxigenarea arterelor.
Acesta conține un nivel mai ridicat al pH-ului decât oțetul alb distilat, decât oțetul de orez brun sau cel de prune.
Oțetul de mere este obținut printr-un proces de fermentație naturală, de unde și sedimentele de culoare închisă de pe fundul sticlei. Acestea confirmă calitatea nutritivă a oțetului, și faptul că este un ingredient crud, 100% natural.
Efecte terapeutice
Se poate consuma cu apă dimineața (o linguriță la o cană de apă) pentru prevenirea durerilor articulare, sau se poate adăuga la baie, pentru curățarea întregului organism și tonfierea sistemului muscular și nervos.
Acidul malic din oțetul de mere este un compus cu efect detoxifiant, care ajută la eliminarea deșeurilor nocive stocate în corp.
Este un leac extraordinar pentru:
• Larigină, dureri în gât
• Afecțiuni cardiace
• Dureri musculare și articulare
• Probleme digestive
• Pietre la rinichi, calcuri biliari și urinari
O baie cu oțet de mere este minunată pentru detoxifierea și relaxarea sistemelor corpului. Acest ingredient ajută a menținerea unui mediu alcalin în corp, la reducerea riscului de artrită și dureri reumatice prin eliminarea toxinelor din articulații, precum și la tratarea infecțiilor tractului urinar prin echilibrarea nivelul pH-ului.
Oțetul de mere alină durerea cauzată de arsurile solare, și combate mătreața. Ajută la re-echilibrarea pH-ului de la nivelul scalpului, și poate de asemenea tonifia pielea tenului.
Pentru baie ai nevoie de o cană de oțet de mere organic, neprocesat și o cadă de apă caldă. Baia durează 30 de minute, iar apoi se poate face un duș cu săpunul preferat.
Da, e bun, chiar mai bun decît ştiţi!
ce inseamna sa faci baie cu o cana de otet de mere si o cana de apa calda?
uneori inseamna ca in articol e scris cana de otet/ cada de apa calda 🙂 dar in versiunea <> ori folosim o cana foarte mare ori ne adresam unora foarte micuti care nu au nevoie de mai mult 😉
da,asa este
si de unde otet organic,neprocesat?unde poate fi gasit in romania?l-am vazut in sua si elvetia dar nu in romania?