Supozitoare pentru infecții vaginale, hemoroizi, fisuri anale – cum să le faci în casă

Supozitoarele sunt cele mai potrivite remedii pentru afecțiunile genitale și anale. Utilizarea lor datează de sute de ani. Vestea bună este că ele pot fi preparate în casă.

Supozitoarele din plante sunt ușor de realizat în casă și mai convenabile, în sensul că poți alege exact ce ingrediente și plante să folosești.

Cum sa faci supozitoare din plante

Cum sa faci supozitoare din plante

După cum vei vedea în rândurile de mai jos, ai nevoie de o bază grasă, câteva plante medicinale cu afinitate în problema de care suferi și o matriță din silicon pentru supozitoare. 

Ce ingrediente să folosești pentru supozitoare

Ingredientele pe care le alegi trebuie să fie de calitate, dat fiind că zonele pentru care le vei folosi sunt delicate și foarte sensibile.

O regulă importantă este să alegi doar ingrediente naturale și sigure, pe care ai putea chiar să le consumi interni.

Uleiuri

Este indicat să folosești uleiuri și unturi de corp care se solidifică la temperaturi mici și se topesc ușor în contact cu căldura pielii sau a corpului. Cele mai bune alegeri sunt:

– uleiul de cocos
– untul de shea
– untul de cacao

Uleiul de măsline nu are aceste proprietăți de solidificare și lichefiere, însă este emolient, antiinflamator și calmant pentru țesuturi și poți să îl incluzi.

Poți folosi chiar uleiuri în care ai infuzat diverse plante. Un bun exemplu în acest sens este uleiul de gălbenele. Acesta reduce iritațiile și inflamația țesuturilor, ajută la repararea pielii afectate și accelerează vindecarea. Evită să folosești uleiul de gălbenele sau gălbenelele dacă ai alergi la plantele din familia Asteraceae, precum mușețelul, echinaceea sau margaretele.

Plante medicinale

Înainte de a prepara și folosi supozitoare trebuie să mergi la medic pentru a fi diagnosticat corect. Dacă nu ești sigur de boala pe care o ai, nu folosi plante medicinale în acest scop deoarece pot agrava problema. Naturopatul Jill Stansbury și dr. Aviva Romm recomandă următoarele plante:

Plante pentru infecții vaginale cu candidă

• rădăcină de mahonia (struguri de oregon)
• rădăcină de goldenseal
• flori de gălbenele
• frunze de hamamelis virginiana

Plante pentru vagintă bacteriană

• rădăcină de goldenseal
• rădăcină de mahonia
• rădăcină de tătăneasă (utilizată pe termen scurt)

Plante pentru hemoroizi

• semințe de castan sălbatic
• frunze de hamamelis virginiana
• sunătoare
• ghimpe pădureț (Ruscus aculeatus)
• frunze sau rădăcină de nalbă mare
• frunze și flori de coada-șoricelului

Plante pentru fisuri anale

• pudră de gel de aloe vera
• flori de gălbenele
• rădăcină sau frunze de nalbă mare
• frunze de hamamelis

După ce ați ales plantele pe care vreți să le folosiți, trebuie să le transformați într-o pudră cât mai fină. Le puteți măcina prin râșnița electrică de cafea.

Cum să faci supozitoare din plante

Iată rețeta de bază:

¼ cană de unt de cacao

¼ cană de ulei de cocos solid

1 lingură de ulei de măsline sau ulei de gălbenele

2 linguri de plante măcinate sub formă de pudră (o combinație sau doar o singură plantă)

Pune untul de cacao și uleiul de cacao într-un vas, pe bain-marie. Lasă-le să se topească la foc mic. Amestecați pentru omogenizare.

Luați vasul de pe foc și adăugați uleiul de măsline sau de gălbenele. Puneți și plantele măcinate.

Turnați amestecul în forme de silicon pentru supozitoare. Acestea să fie curate.

Puneți supozitoarele în frigider și lăsați-le să se întărească. Rezistă câteva luni dacă sunt ținute la rece.

Se introduc în vagin sau în anus, în funcție de afecțiune, seara, înainte de culcare. Este indicat să purtați un absorbant protector, deoarece uleiurile se vor scurge din supozitoare când acestea se vor topi.

Beneficii

Supozitoarele din plante sunt emoliente, calmante și vindecătoare. Prin contactul cu căldura corpului, ele se dizolvă treptat, permițând plantelor să își exercite efectele vindecătoare exact în locul afectat.

Supozitoarele sunt mai eficiente decât băile de șezut, deoarece substanțele inserate rămân mai mult timp în contact cu țesuturile interne.

În infecțiile vaginale sau alte probleme ginecologice, supozitoarele sunt mai bune și decât spălăturile sau dușurile vaginale, deoarece nu perturbă flora vaginală.

Același lucru este valabil și în cazul fisurilor anale. Supozitoarele mențin țesuturile hidratate și umede, ajutând la vindecarea lor.

Sursă: Heather Saba, HOW TO MAKE YOUR OWN HERBAL SUPPOSITORIES, Herbal Academy: https://theherbalacademy.com/diy-herbal-suppositories/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.