Vase de sânge sparte pe față – cauze și remedii naturiste

Firicelele roșii care apar pe față și au aspectul unei pânze de păianjen sunt vase de sânge mărite sub suprafața pielii. Ele apar de asemenea pe picioare. În limba engleză sunt cunoscute sub numele de „spider veins”.

Deși nu sunt simptomatice și nu produc probleme, au un aspect nedorit.

Vase sparte de sange pe fata cauze si remedii: sopranoiceedinburgh.com

Vase de sânge sparte pe față – cauze

În cazul unor persoane, această problemă are o influență genetică. Unii sunt pur și simplu mai predispuși la vase sparte, mai ales dacă în familie există persoane care se confruntă cu ele.

Expunerea la soare poate determina lărgirea vaselor de sânge și atragerea lor mai aproape de suprafața pielii.

De asemenea, schimbările bruște ale vremii pot afecta circulația corpului. Din acest motiv, trecerea de la cald la frig sau invers poate duce la înroșirea feței, din cauza spargerii vaselor de sânge.

Modificarea extremă sau bruscă a presiunii este un alt factor de risc pentru apariția vaselor de sânge sparte pe față. Un strănut foarte puternic sau vărsăturile puternice pot cauza schimbări ale presiunii sângelui.

Femeile însărcinate sunt de asemenea predispuse la vase sparte, din cauza modificărilor hormonale survenite în corpul lor. Ele dispar de regulă după naștere.

Există și factori externi care pot afecta pielea și crește vizibilitatea vaselor de sânge, precum poluanții sau chimicalele din mediu.

Înroșirea feței din cauza venelor mărite se poate datora și rozaceei. Persoanele cu rozacee sunt predispuse la vase sparte.

Alcoolul poate provoca o dilatare temporară a vaselor de sânge. Persoanele care beau alcool în mod frecvent, pot avea vase sparte pe față pe durate lungi de timp.

Și anumite leziuni la nivelul capului pot duce la spargerea vaselor de sânge. Ele vor dispărea odată cu vindecarea vânătăii.

Remedii naturiste pentru vase de sânge sparte pe față

În urma unei examinări vizuale a feței, medicul poate prescrie un tratament. Cremele cu retinoizi sunt deseori recomandate în afecțiunile pielii, inclusiv în vasele de sânge sparte.

Retinoizii reduc aspectul lor și îmbunătățesc sănătatea pielii. Însă pot duce și la uscarea pielii și apariția de roșeață sau mâncărimi.

Scleroterapia poate fi utilă pe termen scurt. Injecțiile cu agenți de scleroză închid vasele de sânge și duc la dispariția firicelelor roșii de pe piele. Efectul este însă de câteva săptămâni.

Terapia cu laser distruge venele problematice, dar poate vătăma și pielea. În plus, procedura este costisitoare și este nevoie de mai multe ședințe pentru rezultate bune.

Din gama remediilor naturiste pentru vase de sânge sparte, uleiul de arnică merită menționat, deoarece reduce aspectul lor. Unele persoane pot fi alergice la produsele pe bază de arnică. De aceea este indicat să le testați înainte pe o porțiune mică de piele.

Oțetul de mere are efecte astringente la nivelul feței. Strânge pielea și reduce roșeața. Înmuiați un tifon în oțet de mere natural și aplicați-l pe zona afectată a feței.

Gelul de aloe vera atenuează de asemenea roșeala feței. Studiile au arătat că este la fel de eficientă în acest sens ca și cremele medicinale cu hidrocortizon.

După aplicare se recomandă aplicarea unei creme hidratante, deoarece gelul de aloe vera are tendința de a usca pielea.

Suplimentele cu vitamina C pot reduce aspectul vaselor de sânge sparte de pe față, datorită faptului că menține elasticitatea venelor și menține colagenul în celule.

Unele plante cu efect antiinflamator pot fi utile în vasele sparte:

Salvia

Gălbenelele

– Ovăzul

– Coada-șoricelului

– Rădăcina de nalbă

Mușețelul

Evitați să vă spălați pe față cu apă fierbinte, deoarece și aceasta poate duce la spargerea vaselor de sânge.

Compresele reci sau pungile de gheață pot fi aplicate pe față după expunerea la soare.

Evitați vasodilalatoarele, precum cofeina, condimentele, mâncărurile picante și alcoolul.

Sursă: Jon Johnson, Debra Rose Wilson, What causes broken blood vessels on the face, Medical News Today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/321387.php

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.