Problemele de CIRCULAȚIE sangvină nu trebuie neglijate (simptome, cauze, remedii)

Circulația sangvină deficitară poate indica o afecțiune medicală serioasă, de aceea nu trebuie trecută cu vederea. Când sângele nu circulă în mod optim, apar furnicături la nivelul mâinilor și picioarelor, oboseală sau edeme.

Senzația de ace în mâini și picioare este simptomul cel mai frecvent asociat cu circulația deficitară.

Probleme de circulatie sangvina

Este esențial ca sângele să aibă o circulație cât mai bună, deoarece el transportă oxigenul și nutrienții la organele din corp. Dacă bănuiți că aveți probleme cu circulația, mergeți la medic pentru a obține un diagnostic cât mai clar.

Circulația deficitară nu este o boală în sine, dar poate fi semnul unei boli grave, precum boala arterială periferică, accident vascular cerebral, atac de cord, cheaguri de sânge sau sclerodermă. Nediagnosticată și necontrolată, ea poate duce inclusiv la amputare.

Cei mai mulți observă probleme de circulație la nivelul extremităților, manifestate prin senzație de ace și furnicături. Ele pot afecta însă și alte organe, precum inima.

Ce simptome produce o circulație defectuoasă

Majoritatea persoanelor cu probleme de circulație observă la început simptome la nivelul mâinilor și picioarelor, dar și la nivelul feței (buze, nas, urechi).

Cele mai des acuzate simptome de circulație deficitară sunt:

– mâini, picioare, degete reci (inclusiv în sezonul cald)
– oboseală sau lipsă de putere
– crampe musculare
– amorțire la nivelul brațelor și picioarelor
– dureri
– furnicături, pulsații sau înțepături la nivelul membrelor

Din ce cauză apar problemele de circulație a sângelui

O cauză frecventă a circulației deficitare este un vas de sânge blocat sau îngustat, datorat acumulării de placă și întărirea pereților vaselor de sânge. Diabetul, bolilor tiroidiene, hipertensiunea arterială și obezitatea – toate aceste boli pot provoca această problemă.

Fumatul, abuzul de alcool, dietele nesănătoase, sedentarismul și alți factori proveniți dintr-un stil de viață nesănătos afectează de asemenea buna circulație a sângelui. Statul prelungit într-o poziție poate tulbura fluxul sangvin.

Întrucât circulația deficitară poate fi cauzată de numeroși factori, este bine să comunicați medicului dacă observați oricare din aceste simptome:

– căderea masivă a părului (alopecie)
– aritmie
– umflături ale vaselor de sânge
– claudicație (durere cauzată de reducerea fluxului sanguin în timpul exercițiilor fizice)
– amețeală
– piele uscată, mâncărimi ale pielii
– edeme
– dureri de cap
– crampe în timpul activităților fizice
– probleme de memorie din cauza proastei circulații la nivelul creierului
– scurtarea respirației
– modificarea culorii pielii
– răni care nu se vindecă bine, infecții ale pielii
– varice

Mijloace de îmbunătățire a circulației sângelui

Exercițiile fizice sunt recomandarea principală în acest sens, mai ales pentru cei care petrec 8 ore pe zi la serviciu pe un scaun. Aceștia trebuie să practice mai multă mișcare fizică, precum mersul pe bicicletă, alergatul, înotul.

Exercițiile nu trebuie să fie foarte intense. Plimbările dese, curățenia prin casă sau mersul la cumpărături pot fi considerate exerciții.

Persoanele care acuză amețeală, respirație dificilă sau dureri trebuie să discute cu medicul înainte de a începe un program de exerciții fizice.

Adoptarea unei diete benefice pentru sistemul cardiovascular este de asemenea importantă. Includeți mai multe fibre și mai puține grăsimi în alimentație. Consumați alimente bogate în Omega-3. Limitați deserturile și controlați-vă greutatea corporală.

Suplimentele cu vitamina B6, vitamina B12 și magneziu pot fi de asemenea utile.

Cumpără de aici:

[wcepe_products ids= ‘9162, 4315, 10685, 3710′ button=’Cumpără aici’]

Sursă: Cindy Foley, Poor Circulation Is Nothing to Ignore, University Health News Daily: https://universityhealthnews.com/daily/heart-health/poor-circulation/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.