SPRAY cu PROPOLIS pentru HEMOROIZI – un produs românesc

Articol scris de Ana-Maria Postolache

Hemoroizii afectează un procent semnificativ al populației, incidența fiind mai mare la persoanele cu vârsta cuprinsă între 45 și 65 de ani.

Deși nu este asociată cu riscuri majore pentru sănătate, boala hemoroidală are un impact puternic asupra calității vieții.

Spray pentru hemoroizi

Hemoroizii – descriere, cauze și simptome

Hemoroizii sunt mănunchiuri de țesuturi vasculare, mușchi netezi și țesuturi conjunctive care apar de-a lungul canalului anal, extern sau la interior.

La dezvoltarea lor contribuie vârsta înaintată, ridicări încordate, sforțare în timpul scaunului sau statul prelungit în șezut. Sarcina, constipația sau diareea cronică și moștenirea genetică sunt alți factori de risc.

40% din pacienții cu hemoroizi nu prezintă nici un simptom. În cazul hemoroizilor simptomatici, cei externi produc durere, senzație de arsură și mâncărimi, iar cei interni cauzează sângerări în timpul scaunului, prolaps, secreții de mucus, disconfort și mâncărimi.

Tratamente naturiste pentru hemoroizi

Nu toți hemoroizii necesită tratament, ci doar cei simptomatici. Pacienții trebuie să știe că hemoroizii fac parte din anatomia normală a corpului și nu sunt periculoși. Nu se pot transforma în cancer și nici nu pot bloca anusul.

Principala metodă de control a hemoroizilor este evitarea constipației și a scaunelor tari. În acest sens, se recomandă creșterea consumului de fibre de la 10-15 grame pe zi la 30-35 g pe zi. Cele mai bune surse de fibre sunt leguminoasele, fructele, legumele și cerealele integrale.

Curmalele, smochinele, prunele uscate, coacăzele negre, zmeura, perele, merele, năutul, fasolea, lintea, orezul brun și tărâțele de ovăz sunt bogate în fibre.

Fibrele înmoaie scaunul prin absorbția apei și acționează ca niște agenți de îngroșare (dau volum scaunului). Psyllium este o altă sursă naturală de fibre pure.

Odată cu creșterea consumului de fibre trebuie mărit și consumul de apă la 6-8 pahare pe zi, pentru a evita constipația sau balonarea.

Fibrele au și alte beneficii importante: prevenirea cancerului de colon și a bolii diverticulare, scăderea nivelului de colesterol, îmbunătățirea diabetului și controlul greutății corporale.

Spray cu propolis pentru hemoroizi

Un produs natural destinat ameliorării hemoroizilor este sprayul cu propolis „Apihemoroidal” conceput de Prisaca Transilvania. Acest produs este 100% natural. Conține extract de propolis în apă (fără alcool) și miere.

Este indicat în hemoroizi și fisuri anale. Are efecte antiinflamatoare, dezinfectante, antibacteriene, antivirotice și antifungice. Se aplică cel un puf, de cel puțin 3 ori pe zi pe zona afectată. Nu se recomandă persoanelor alergice la produsele apicole.

Alte produse naturale recomandate în hemoroizi sunt: Crema Centellin, Crema de mușețel, Colon Health, Crema de nuc, Crema de gălbenele și arnică.

Surse bibliografice:

1. Zhifei Sun, and John Migaly, „Review of Hemorrhoid Disease: Presentation and Management”, articol publicat în Jurnalul Clinics and Colon in Rectal Surgery. 2016 Mar; 29(1): 22–29, preluat de pe site-ul: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4755769/
2. Herman Villalba and Maher A Abbas, „Hemorrhoids: Modern Remedies for an Ancient Disease”, articol publicat în The Permanent Journal. 2007 Spring; 11(2): 74–76, preluat de pe site-ul: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3057743/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.