Locuitorii din orașe ar trebui să bea zilnic CEAI de OVĂZ – combate oboseala MENTALĂ, epuizarea NERVOASĂ și instabilitatea EMOȚIONALĂ

Ovăzul este una din cele mai nutritive plante, îndeosebi pentru sistemul nervosFolosit în stare lăptoasă, hrănește țesutul nervos și restaurează funcția nervoasă normală și vitalitatea.

OVĂZUL – INDICAȚII TERAPEUTICE

Botanistul Steph Zabel consideră ovăzul un remediu de primă mână pentru locuitorii din orașe. Are efecte remarcabile asupra persoanelor stresate, hipersensibile, deficiente sau suprasolicitate.

Ceai de ovaz efecte calmante

Este deopotrivă blând și puternic. Ajută persoanele cu nervii la pământ să depășească surmenajul nervos și intelectual, precum și instabilitatea emoțională.

Este util și în suprasolicitare, datorită aportului necesar de minerale – magneziu, calciu și siliciu.

Ca orice plantă calmantă, ovăzul este indicat în probleme de somn și agitație mentală sau psihică. Și alcoolicii care suferă de insomnie îl pot folosi cu succes.

Pe lângă valoarea sa nutritivă, ovăzul este un mijloc blând de restabilire a echilibrului emoțional.

Botanistul Steph Zabel recomandă persoanelor stresante în mod constant, supărate sau acaparate de un volum mare de muncă, să bea în fiecare zi câte o infuzie de ovăz.

Academicianul Ovidiu Bojor scrie de asemenea în una din cărțile sale despre efectele tonice și sedative generale ale ovăzului.

Îl prescrie în surmenaj intelectual și în epuizarea nervoasă apărută după o boală gravă, dar și în astenie musculară, cefalee, hipotensiune arterială sau dificultăți de raționare.

___________________________

OVĂZ – MODURI DE UTILIZARE

Pentru a beneficia de efectele calmante și hrănitoare ale ovăzului, acesta trebuie folosit în stare tânără. Pentru ceai, se folosesc vârfurile uscate sau paiele de ovăz.

Se pune ½ – ¼ cană de plante într-un borcan și se toarnă peste ele 1 litru de apă clocotită. Pentru efecte calmante și mai profunde, se pot adăuga și flori de tei și de lavandă.

Se acoperă și se lasă la infuzat peste noapte. Întreaga cantitate se consumă într-o zi.

___________________________

OVĂZ – PRECAUȚII ȘI CONTRAINDICAȚII

Deși este o plantă atât de hrănitoare și blândă, nu trebuie consumată de persoanele care au intoleranță la gluten.

___________________________

Surse:

1. Cambridge naturals, Oats / Avena Sativa: A Tonic Herb That Nourishes & Calms: https://www.cambridgenaturals.com/blog/oats-avena-sativa

2. Ovidiu Bojor, Simptomatologia remediilor utilizate în afecțiunile aparatului respirator, Avena sativa, Afecțiunile aparatului respirator, Editura Fiat Lux, p. 145

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.