Remedii pentru ULCERUL STOMACAL

În tratarea ulcerului gastric, fitoterapia recomandă utilizarea de plante care pot ajuta la cicatrizarea nișelor sau leziunilor stomacale, precum și remedii cu efecte alcalinizante, care pot sprijini procesul de refacere a mucoaselor afectate de aciditatea excesivă.

Plantele se pot administra sub formă de infuzie sau decoct, ulei sau diverse extracte. Pentru efecte notabile, curele trebuie să se realizeze pe perioade lungi de timp.

Remedii ulcer gastric

Aceste remedii au fost recomandate de fitoterapeutul Constantin Milică de la Universitatea Agricolă din Iași.

• Gălbenele

Gălbenelele au efecte cicatrizante, emoliente și regenerante. Ceaiul se prepară din 2 lingurițe de flori uscate și 1 cană (250 ml) de apă clocotită. Se lasă la infuzat 20 de minute, apoi se strecoară. Se beau câte 3 căni de ceai pe zi, înainte de mesele principale. Ceaiul se soarbe, cu înghițituri mici.

• Obligeană

Această plantă acționează ca un pansament gastric. Are efecte calmante asupra durerilor provocate de ulcer și totodată stimulează digestia.

Se pun 2-3 lingurițe de rădăcini uscate de obligeană în 500 ml de apă rece și se lasă la macerat 12 ore. A doua zi, maceratul se pune la încălzit și se strecoară.

Se administrează câte jumătate de pahar, de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale ale zilei.

Obligeana se poate administra și sub formă de pulbere, obținută prin măcinarea plantei uscate prin râșnița electrică de cafea. Se ia câte 1 vârf de cuțit de pudră, de 2-3 ori pe zi, înainte de mese.

Este contraindicată femeilor gravide.

• Lemn-dulce

Planta este recomandată în ulcerul gastric și în cel duodenal. Are efecte antiinflamatoare și cicatrizante.

Se administrează sub formă de infuzie din rădăcină sau pulbere, în asociere cu mușețel. Se face o cură de 1-2 luni în timpul primăverii și încă o cură de 1-2 luni toamna.

Lemnul-dulce este contraindicat persoanelor cu tensiune arterială mare și femeilor însărcinate.

• Tei

Florile de tei au efect calmant și antispasmodic la nivelul musculaturii netede a stomacului. Se administrează sub formă de infuzie, câte 2-3 căni pe zi.

• Stejar și salcâm

Aceste plante sunt utile în ulcerele hemoragice, precum și în scaunele cu sânge, datorită conținutului bogat în taninuri. Se administrează sub formă de decocot. Scoarța mărunțită se fierbe 20 de minute. Se beau câte 2-3 căni de fiertură pe zi.

• Turița-mare

Se prepară sub formă de infuzie, din care se beau câte 2-3 căni pe zi. Planta ajută la vindecarea ulcerului și totodată mărește viteza tranzitului intestinal.

___________________

Sursă: Farmacia Verde: http://www.farmacia-verde.ro/2013/06/17/tataneasa-si-lemnul-dulce-combat-durerile-ulceroase/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.