MIERE cu ULEI de CĂTINĂ la borcan – tonic natural pentru IMUNITATE și SĂNĂTATE

Uleiul de cătină este un supliment alimentar deosebit de bogat în substanțe bioactive cu efecte tonice și curative de excepție.

Conține circa 190 de substanțe bioactive, dintre care acizi grași esențiali Omega-3, Omega-6, Omega-7 și Omega-9, steroli, 14 vitamine, complexul B, carotenoide, flavonoide (36 tipuri), acizi din fructe, 11 minerale, taninuri, antocianini, zaharuri, pectine și 18 aminoacizi.

Miere cu ulei de catina

Mărește capacitatea naturală de apărare a organismului, protejându-ne astfel de numeroase boli.

– susține funcția sistemului imunitar și a celui digestiv
– combate infecțiile și microorganismele dăunătoare
– îmbunătățește circulația, funcția inimii și funcția metabolică
– ușurează simptomele bolilor gastrointestinale, hepatice și pancreatice
– îmbunătățește funcția creierului și a sistemului nervos
– reduce riscul cancerelor maligne
– susține regenerarea organismului după chimioterapie și boli grave
– crește energia și vitalitatea
– îmbunătățește starea de spirit
– are efecte antidepresive

____________________________________

Recenziile mai multor studii au arătat că uleiul de cătină are beneficii la nivelul mai multor organe și sisteme din corp:

• are proprietăți anti-aterogenice
• are proprietăți anti-agregante
• protejează inima
• este utilă în ulcerul peptic
• reduce simptomele de ochi uscați
• poate fi folosită ca supliment alimentar în bolile de ficat
• are proprietăți antioxidante
• este antiinflamator
• protejează împotriva bolilor cardiovasculare
• poate fi folosită în arsuri, răni care se vindecă greu, escare
• are efecte anti-aterosclerotice
• inhibă factorii de risc cardiovascular
• are efecte hepato-protectoare și anti-ulcerogene
• are proprietăți anti-hipertensive
• ajută la vindecarea rănilor

Are efecte calmante în inflamația sistemului digestiv și în diaree. Este folosit cu succes în ulcerul gastric cronic, inflamația vaginală și cervicală.

Atenuează simptomele reumatice, stopează sângerările minore și reduce riscul de tromboflebităEste recomandat în stările febrile cauzate de virusuri și bacterii.

Miere cu ulei de cătină – rețetă

Uleiul de cătină poate fi administrat ca atare, sau cu miere de albine, pentru un gust mai plăcut și o sporire a aportului nutrițional.

Pentru întărirea imunității se poate lua câte 20 de picături de ulei de cătină, de 3 ori pe zi, cu 1 linguriță de miere.

Se fac cure de câte cel puțin 2 săptămâni. Cel mai indicat este să se urmeze o cură de 30 de zile, de 2-3 ori pe an, îndeosebi primăvara, toamna și iarna.

Doza pentru copiii care au depășit 3 anișori este de 5 picături de ulei de cătină, de 3 ori pe zi, cu ¼ linguriță de miere. Cura durează o lună, și se poate face de 2-3 ori pe an.

Dacă doriți să preparați o cantitate mai mare, pe care să o folosiți ca tonic sau tratament, amestecați ulei de cătină cu o cantitate aferentă de miere, potrivit proporțiilor indicate mai sus.

Femeile însărcinate și mamele care alăptează trebuie să ceară sfatul medicului înainte de a începe o cură cu ulei de cătină. Același sfat este recomandat și părinților care vor să dea ulei de cătină copiilor mai mici de 3 ani.

Surse bibliografice:

1. Hofigal, Ulei de Catina: http://www.hofigal.eu/ulei-de-catina-fl-20-ml-38.html

2. Aleksandra Zielińska and Izabela Nowak, Abundance of active ingredients in sea-buckthorn oil, Lipids Health Dis. 2017: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5438513/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.