REMEDII pentru TUSEA convulsivă la copii

Tusea convulsivă este o infecție bacteriană a sistemului respirator, cauzată de bacteria Bordetella pertussis. Acest microorganism produce toxine care cauzează inflamația pasajelor respiratorii.

Afectează în genere bebelușii sub 6 luni, copiii între 11 și 18 ani și adulții a căror imunitate este scăzută.

Remedii Tuse convulsivă

Boala debutează cu simptome asemănătoare unei răceli, cu tuse ușoară și febră. La bebeluși, tusea poate fi minimă sau chiar absentă. În schimb, aceștia prezintă apnee, și necesită spitalizare.

Simptomele pot dura 1-2 săptămâni. Dacă boala progresează și depășește acest interval, tusea uscată și iritativă poate progresa spre o tuse rapidă și violentă, cu dificultăți respiratorii. Poate să apară vomă în timpul sau după tuse și oboseală severă.

___________________________________________________________________________________________________________

• Usturoi

Usturoiul conține alicină, o substanță înzestrată cu proprietăți antimicrobiene puternice, utile în tratarea unei infecții bacteriene sau virale.

Zdrobiți câțiva căței de usturoi și faceți o pastă (mujdei). Înveliți pasta într-o bucată de tifon și stoarceți sucul.

Se administrează câte ½ linguriță de suc de usturoi de 3 ori pe zi.

___________________________________________________________________________________________________________

• Ceai de ghimbir și schinduf

Ghimbirul ajută la tratarea tusei convulsive prin mai multe mijloace. În primul rând, are o acțiune antiinflamatoare și reduce durerea. În al doilea rând, este antibacterian și ajută la eliminarea bacteriei care cauzează infecția.

Ghimbirul stimulează sistemul imunitar, încălzește corpul și ajută la eliminarea toxinelor acumulate în organe. Curăță sistemul limfatic și reduce riscul infecțiilor.

Semințele de schinduf dizolvă mucusul din plămâni, din gât și din sinusuri. Au fost folosite în scop medicinal pentru prima dată de către egipteni, pentru reducerea congestiei.

Mierea de albine poate trata tusea la fel de bine ca siropurile din farmacii. Tot mai multe studii au arătat că o doză de miere reduce secreția de mucus și tusea. Copii peste un an pot lua câte 1-2 lingurițe de miere seara, înainte de culcare.

Ingrediente

• 250 ml de apă
• 1 linguriță de suc de ghimbir
• 1 linguriță de semințe de schinduf
• 1 linguriță de miere

Preparare

Puneți o cană de apă la fiert. Adăugați semințele de schinduf și lăsați-le să fiarbă până când lichidul scade la jumătate. Strecurați ceaiul și adăugați sucul de ghimbir. După ce s-a răcorit, incorporați și mierea de albine și amestecați până la dizolvarea.

Cantitatea de ceai se împarte în 4 rații egale, care se administrează pe parcursul unei zilei.

Atenție, această boală este contagioasă, motiv pentru care se impune o igienă adecvată la persoanele care au în casă cu bebeluși sau copii mici.

Aceste remedii sunt bazate pe principiile medicinei indiene Ayurveda. Consultați medicul dacă simptomele persistă și boala se agravează.

___________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Centers for Disease Control and Prevention, Pertussis (Whooping Cough): https://www.cdc.gov/pertussis/about/signs-symptoms.html

2. Dr. Axe, Whooping Cough Symptoms + 12 Natural Treatments: https://draxe.com/whooping-cough-symptoms/

3. LIVE STRONG, Use of Fenugreek for Colds: https://www.livestrong.com/article/340430-use-of-fenugreek-for-colds/

4. Homeveda, Natural Home Remedies for Whooping Cough, Kids Health: http://www.homeveda.com/kids-health-whooping-cough-natural-home-remedies-for-whooping-cough/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.