Tratament cu SEMINȚE de MAC pentru OSTEOPOROZĂ

Bolile de oase sunt considerate boli ale bătrâneții, însă ele pot fi întârziate cu ajutorul unei alimentații corecte și a unui stil de viață sănătos.

Începând cu vârsta de 35-40 de ani densitatea osoasă scade treptat, îndeosebi la femei, pe măsură ce acestea trec prin perioada de menopauză marcată de scăderea nivelului de estrogen.

În osteoporoză are loc o decalcifiere graduală a oaselor și a țesuturilor, precum și o subțiere a stratului care acoperă cartilagiile. Oasele devin foarte fragile, iar riscul fracturilor (la coloană, la șold, la mâini, picioare și coaste) crește semnificativ, chiar și la o lovitură sau leziune cât de mică.

Boala progresează pe tăcute, fără a crea simptome la nivel fizic. Ea poate fi accelerată sau agravată de consumul excesiv de tutun, alcool și cafea. Pe lângă faptul că au o aciditate crescută, aceste produse împiedică absorbția calciului.

Pierderea de masă osoasă poate fi influențată și de o alimentație săracă în nutrienți, de un stil de viață sedentar sau din contră, prea solicitant, de anumite boli – boala pulmonară obstructivă, insuficiență tiroidiană, hemiplegie sau de anumite tratamente (cu calciu, hormoni tiroidieni, corticosteroizi, progesteron).

_______________________________________________________________________________________________________

Pentru întărirea oaselor și combaterea osteoporozei, se recomandă ca dieta persoanelor de vârstă adultă trebuie să conțină cât mai multe alimente vegetale, îndeosebi morcov, sfeclă roșie, ceapă, zarzavaturi, sucuri naturale de fructe, precum și lactate naturale sau pește gras.

Mâncărurile gătite trebuie să fie cât mai ușoare, pentru a nu îngreuna digestia.

Se pot consuma de asemenea ouă, preparate din carne de pasăre sau vită slabă. Trebuie reduse pe cât posibil carnea de porc, vânatul și grăsimile animale, precum și dulciurile.

_______________________________________________________________________________________________________

Macul și mierea de albine sunt două remedii folosite de călugări pentru consolidarea sistemului osos. Iată o rețetă călugărească simplă pentru tratarea osteoporozei:

– 1 linguriță de semințe de mac
– 1 linguriță de miere
– 250 ml de apă clocotită

Se pun semințele de mac într-o cană. Se toarnă peste el apa clocotită și se lasă la infuzat 5 minut sub capac. După ce se strecoară și se răcorește, ceaiul se îndulcește cu puțină miere de albine.

Nu se administrează în cantități mari, ci se ia câte 1 lingură de infuzie, de 3 ori pe zi, după fiecare masă principală a zilei. Cura durează 10-12 zile.

_______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Mariana Borloveanu, Infuzie din semințe de mac pentru tratarea osteoporozei, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Nr. 17, 10 august – 10 octombrie 2017, Editura Lumea Credinței, pp. 29-31

2. Doxologia, Osteoporoza, sau sindromul Leriche: https://doxologia.ro/sanatate/medicina-naturista/osteoporoza-sindromul-leriche

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Deci 3 linguri pe zi din acel ceai ,de 3 ori ? Sau 3 cani de ceai pe zi.?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.