UNGUENT natural pentru DURERILE de dinți, măsele și gingii

Această rețetă conține doar 3 ingrediente: ulei de cocos, ulei esențial de cuișoare și ulei esențial de mentă. Este eficientă pentru durerile de dinți și de gingii la adulți.

Uleiurile esențiale nu trebuie folosite pentru copiii mai mici de 2 ani, și doar în urma unei documentări serioase privind diluția corespunzătoare.

Unguent pentru dureri de dinti si gingii

Uleiul de cocos este un produs natural de mare ajutor pentru sănătatea orală. Are proprietăți antibacteriene extraordinare. Îmbunătățește sănătatea gingiilor, distruge bacteriile care cauzează cariile dentare și halena (elimină mirosul neplăcut al gurii).

Menta este cunoscută pentru efectele ei analgezice și calmante. Este eficientă și în cazul durerilor de dinți. Uleiul esențial de mentă poate fi folosit și ca atare. Aplicați puțin ulei cu bețișorul de ureche pe zona dureroasă. Lăsați să acționeze câteva minute, apoi clătiți gura cu apă din abundență.

Cuișoarele sunt considerate cel mai eficient remediu natural pentru afecțiunile orale. Au proprietăți anestezice locale, anti-nevralgice, antiinflamatoare, antifungice și antibacteriene.

Iată un mod simplu de utilizare: amestecați 2 cuișoare măcinate cu un ulei vegetal (de cocos, de măsline), și aplicați soluția pe zona afectată cu un bețișor de urechi.

_______________________________________________________________________________________________________

Unguent pentru durerile de dinți și gingii 

Ingrediente

• 1 linguriță de ulei de cocos
• 2 picături de ulei esențial de cuișoare
• 1 picătură de ulei esențial de mentă

Preparare

Uleiurile esențiale se găsesc la magazinele naturiste. Asigurați-vă că pe cutie scrie „pentru uz intern”. Este bine să folosiți uleiuri esențiale cu uz intern deoarece este posibil să înghițiți compușii pe care îi conțin în momentul aplicării.

Dacă uleiul de cocos este solid, puneți într-un bol de sticlă, și așezați bolul într-un al bol mai mare cu apă fierbinte. Amestecați des și se va topi imediat.

Adăugați uleiurile esențiale și omogenizați. Transferați soluția obținută într-un borcănel mic de sticlă și așteptați să se răcească. Se va întări și va fi ușor de masat pe gingii.

_______________________________________________________________________________________________________

Mod de utilizare

Umeziți capătul unui bețișor de urechi în alifie și aplicați pe zona dureroasă, de câte ori este nevoie.

Este posibil să fie nevoie de o cantitate mai mare de uleiuri esențiale. De regulă se pot folosi 3-5 picături de ulei esențial la 30 ml de ulei vegetal.

Puteți folosi și alte uleiuri esențiale cu proprietăți calmante pentru dureri, precum uleiul de lavandă sau de mușețel. Botanistul James Duke spune că lavanda reduce intensitatea unor impulsuri nervoase, inclusiv a celor care transmit durerea.

_______________________________________________________________________________________________________

Contraindicații și precauții

Atenție! Uleiurile esențiale sunt contraindicate copiilor sub 2 ani. Pentru copiii mai mărișori va trebui să folosiți o cantitate mai mare de ulei de cocos. Documentați-vă bine cu privire la modul de diluare a uleiurilor esențiale pentru copii. 

Durerile de gingii la bebeluși se pot calma prin masarea gingiilor cu degetul curat și dezinfectat în prealabil, sau cu ajutorul unui aliment băgat la congelator: morcov, banană, castravete. Dați-le să roadă un morcov sau un castravete sau o banană congelată. Acestea vor amorți durerile.

Uleiurile esențiale nu sunt indicate pe perioada sarcinii și alăptării, nici copiilor sub 2 ani. Evitați uleiul de cuișoare sau de mentă dacă aveți hipersensibilitate sau alergie la aceste plante.

Uleiurile esențiale sunt foarte concentrate și nu trebuie folosite niciodată ca atare, ci trebuie diluate cu un ulei vegetal sau altă soluție. Evitați contactul cu ochii.

_______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Sustain, Create and Flow, Oral Pain Salve: http://www.sustaincreateandflow.com/oral-pain-salve/

2. The Herbal Academy, 9 HERBAL REMEDIES FOR A TOOTHACHE: https://theherbalacademy.com/9-herbal-remedies-for-a-toothache/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.