Dietă pentru femeile cu NODULI, tumori și alte probleme ale SÂNILOR – dr. Daniel Boarim

Nodulii la sân necesită o investigație amănunțită din partea medicului specialist. Întrucât incidența cancerului mamar este într-o continuă creștere, este extrem de importantă prevenirea.

Femeile trebuie să învețe să-și examineze singure sânii, o dată pe lună, după perioada menstruală. O simplă palpare poate ajuta la diagnosticarea precoce a cancerului. În stadii incipiente șansele de vindecare sunt mari.

Noduli la Sân – Remedii

Câteva semne care indică unele nereguli sunt:

– o întăritură ca un sâmbure în piele la nivelul sânului sau în zona axilei;
mărirea și umflarea sânilor
reliefarea sau depresiunile locale
secreții sau sângerare la strângerea ușoară a sânului

Nu vă alarmați dacă descoperiți umflături sau noduli care se mișcă la palpare. În cele mai multe cazuri aceștia sunt noduli sau tumori benigne (fibroadenoame), cauzate de unele tulburări hormonale.

_______________________________________________________________________________________________________

Alimentația incorectă, sedentarismul, fumatul, alcoolul, consumul excesiv de zahăr și lactate, grăsimi și produse procesate din comerț sunt factori care contribuie la declanșarea problemelor la nivel endocrin sau reproductiv.

Dr. Daniel Boarim scrie în una din cărțile sale că afecțiunile mamare, uterine și ovariene pot fi ameliorate cu ajutorul unei alimentații sănătoase și a unui program de detoxifiere, menite să ajute la reglarea hormonilor.

Acesta ne pune la dispoziție o dietă bazată pe crudități și alimente vegetale fierte sau preparate la aburi. 

_______________________________________________________________________________________________________

• Dietă semi-crudivoră

La masa de dimineață și de seară se vor consuma doar fructe. O alegere bună ar fi pepenele galben.

La masa de prânz se pot mânca legume preparate la aburi (conopidă, broccoli, păstăi, dovlecel), cu orez integral, tofu și o salată de crudități. Este bine ca această cură să se țină cel puțin o săptămână.

În continuare se vor introduce treptat alimente mai bogate și consistente, precum leguminoase (năut, linte), porumb fiert, lapte acru, migdale. Este important ca alimentele să fie mestecate bine, fără grabă, pentru a permite organismului să asimileze nutrienții din hrană.

La micul-dejun și la cină se va păstra același regim de fructe (îndeosebi cu pepene galben), 1-2 săptămâni.

Între mese se va bea apă cu suc de lămâie și propolis, măcar o dată pe zi. Acest obicei va duce la eliminări importante, uneori însoțite de secreții mucopurulente. După 10 zile de cură, se vor adăuga în meniu 2 capsule cu ulei de germeni de grâu, de 1000 mg.

Deși este foarte sănătoasă și ajută la curățarea organismului, această dietă nu poate fi ținută de oricine. Persoanele care desfășoară activități solicitante din punct de vedere fizic sau psihic nu vor rezista mult timp. În cazul lor, se recomandă doar 5 zile de dietă. După fructele de dimineață și de seară se pot consuma mese normale.

_______________________________________________________________________________________________________

Alte remedii:

– Drojdia de bere. Reduce riscul tulburărilor specifice femeilor, precum chisturile la sân. Se poate găsi la magazinele naturiste, sub formă de comprimate sau fulgi.

Ceai mixt. Se amestecă în cantități egale păpădie, coada-calului, mușețel și pătlagină. Se folosesc 2 linguri de amestec la 500 ml de apă. Plantele se fierb câteva minute. Se consumă câte 2-3 căni de ceai pe zi, într-o cură de 14 zile.

– Comprese cu tătăneasă și pătlagină. Se ia câte o frunză din aceste plante, se spală bine și se rup bucăți mici. Se mixează în blender cu puțină apă, iar terciul obținut se întinde pe o pânză de bumbac și se aplică local, de mai multe ori pe zi.

– Cataplasme cu castravete. Pulpa de castravete se mixează și se aplică local.

– Aplicații cu argilă curată și cernută, pe zona mamară și abdominală.

Urzică albă. Se pune 1 linguriță de flori mărunțite la fiert cu 500 ml de apă. Se consumă câte 1-2 căni de ceai pe zi. Această plantă ajută inclusiv la reglarea menstruației.

Mușețel. Se beau câte 1-2 căni de ceai pe zi. Se folosește 1 lingură de flori la 500 ml de apă.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Dr. Daniel Boarim, Neoplazii – Noduli și alte probleme la sâni, Manual practic de tratamente naturiste, pp. 137-139

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.