Cură de IMUNIZARE cu DROJDIE de bere și USTUROI

Remediul pe care vi-l prezentăm este foarte simplu și la îndemână pentru fortificarea imunității și combaterea bolilor. Totodată el ajută la purificarea organismului de bacterii și virusuri.

Atât drojdia de bere, cât și usturoiul conțin substanțe cu efecte imunostimulatoare.

Drojdia de bere conține o mulțime de vitamine, îndeosebi complexul B, proteine (aminoacizi) și seleniu – un mineral esențial pentru sistemul imunitar și glanda tiroidă.

Cercetările pe animale au arătat că deficitele nutriționale, precum lipsa de zinc, cupru, fier, seleniu, vitaminele A, B, C și E alterează răspunsurile imune.

Câteva studii sugerează că drojdia de bere poate reduce nivelurile colesterolului LDL din sânge și grăsimea corporalăDatorită conținutului de proteine, este adesea utilizat ca supliment alimentar și stimulent energetic.

Usturoiul este de asemenea bogat în vitamine din grupul B – benefice pentru sistemului nervos și respirator, mușchi, piele, păr, ochi și ficat. Conține vitaminele B1, B6, C, fier, fosfor și aliină, care se transformă în alicină (compusul antibacterian principal din usturoi).

Este utilizat ca stimulent imunitar de secole, datorită proprietăților sale nutritive, antiseptice și antifungice. Este considerat un antibiotic natural și un detoxifiant natural împotriva infecțiilor virale și bacteriene.

Consumat în stare crudă, usturoiul previne răcelile, tusea, infecțiile pectorale în timpul iernii și ajută la tratarea infecțiilor deja prezente. Cercetătorii germani recomandă 1-4 căței de usturoi pe zi.

_____________________________________________________________________________________________________

Tratament pentru imunitate

Ingrediente

• 1 linguriță de fulgi de
• 1 cățel de usturoi zdrobit

Preparare

Se amestecă cele două ingrediente până rezultă o pastă. Se poate adăuga și puțină miere. Se poate consuma imediat. Această doză se poate lua de 3 ori pe zi, până la întremarea organismului. 

Acest tratament poate fi luat și de către persoanele care nu suferă de boli, câte 1 linguriță pe zi, pentru prevenire.

Drojdia de bere se poate găsi la magazinele naturiste, sub formă uscată, fulgi sau tablete.

_____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. University of Maryland Medical Center, Brewer’s yeast: http://www.umm.edu/health/medical/altmed/supplement/brewers-yeast

2. Sursă: Prof. Elena Păușescu, Prof. Consuela Păușescu, Prof. Adriana Nicolae Păușescu, Imunitate, Boli ale Organismului, Tratamente și Rețete Naturiste, Editura Nova Didact, Râmnicu-Vâlcea, 2013, p. 9

3. Harvard Health Publications, How to boost your immune system: http://www.health.harvard.edu/staying-healthy/how-to-boost-your-immune-system

4. Mail Online, Garlic, the immune system booster: http://www.dailymail.co.uk/health/article-55132/Garlic-immune-booster.html

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.