Cele mai bune REMEDII pentru întărirea sistemului IMUNITAR

Sistemul imunitar protejează organismul de o mulțime de microbi patogeni care evoluează în permanență și îl ajută să elimine substanțele toxice sau alergenice care pătrund prin suprafețele mucoaselor. Acesta folosește atât mecanisme înnăscute, cât și adaptive.

Cătina, măceșele, coacăzele negre, gălbenelele, urzica, leurda, usturoiul și echinaceea sunt doar câteva exemple de alimente și plante imunitare pe care le putem folosi pentru creșterea imunității.

Remedii Imunitate

• Tinctură de muguri de plop – se iau câte 50-100 de picături, de 4 ori pe zi, adăugate pe o bucată de pâine; sau un amestec din 4 lingurițe pe zi amestecate cu 4 lingurițe de miere, din care se ia câte 1 linguriță la fiecare oră; are efecte imunostimulatoare, antivirale, antiseptice; este recomandat în afecțiunile aparatului respirator: răceală, gripă, guturai, tuse, dureri în gât, astm bronșic, bronșite, laringită, traheită, hemoragii pulmonare, tuberculoză;

• Ceai de mirodenii – se bea câte 1 cană de infuzie de cuișoare și scorțișoară, de 2 ori pe zi; combate virusurile și ajută la scăderea glicemiei;

Hrean ras amestecat cu miere – se ia câte 1 linguriță, de 4 ori pe zi; cei care au probleme cu stomacul nu trebuie să consume hrean;

• Pulbere de măceșe – se ia câte 1 linguriță, de 2-3 ori pe zi, în prima parte a zilei;

Cătină – se poate administra sub formă de pulbere, infuzie sau ulei;

Produse apicole – 3-4 lingurițe de polen (în prima parte a zilei), sau 1 linguriță de tinctură de propolis, de 3 ori pe zi; are efecte antibiotice naturale; cei alergici la produsele stupului trebuie să evite polenul și propolisul;

Chimen negru (capsule), echinacea, ulei de cimbru, ulei de busuioc;

• Suc de lămâie – se amestecă sucul de la 1 lămâie cu 1 pahar de apă caldă; are efecte bune în afecțiunile respiratorii;

Și alimentația are un rol important în întărirea organismului și prevenirea bolilor asociate cu imunitatea scăzută. Se recomandă cât mai multe fructe, legume și verdețuri. Pâinea albă trebuie înlocuită cu pâine neagră sau graham.

Cele mai bune legume sunt: morcovii, varza, sfecla, ridichea neagră, consumate în stare crudă.

__________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. Chaplin DD., Overview of the immune response, J Allergy Clin Immunol. 2010 Feb;125(2 Suppl 2):S3-23. doi: 10.1016/j.jaci.2009.12.980: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20176265

1. Ziarul Lumina, Mugurii de plop cei binefăcători, Prof. Univ. Constantin Milică: http://ziarullumina.ro/mugurii-de-plop-cei-binefacatori-65242.html

2. Fitoterapeutul Liliana Simidon, Taifasuri Farmacia Verde: http://taifasuri.ro/taifasuri/farmacie-verde/10460-fitoterapeutul-liliana-simidon-cura-cu-hrean-si-cu-miere-intareste-sistemul-imunitar-nr513-sapt19-25-feb-2015.html

3. Prof. Univ. Dr. Constantin Milică, Tusea şi febra, bolile anotimpului rece: http://www.farmacia-verde.ro/2009/06/06/tusea-si-febra-bolile-anotimpului-rece/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.