SUCUL de ROȘII menține sângele ALCALIN și crește rezistența la BOLI

De nivelul pH-ului nostru depind numeroase funcții în corp și starea noastră generală de sănătate. Din păcate, cei mai mulți dintre noi suntem prea acizi. Acest lucru se numește acidoză, caz în care organismul nu poate funcționa cum trebuie.

Rinichii și plămânii încearcă să mențină un pH ușor alcalin de 7.4 atunci când organismul primește ceea ce are nevoie din alimentele ingerate. Nivelul 1 este cel mai acid, iar nivelul 14 este cel mai alcalin.

suc

Creșterea pH-ului alcalin a devenit cu atât mai important și mai urgent cu cât tot mai multe persoane suferă astăzi de inflamații interne care pot da naștere la dureri și numeroase boli, precum cancer, boli de inimă, dureri articulare, diabet sau depresie.

În acest context, dieta ne poate salva, dacă vom învăța să facem cele mai bune alegeri în ceea ce privește sortarea alimentelor. Trebuie să știm de la bun început care sunt cele mai inflamatoare alimente:

– alimentele de origine animală
zahărul alb
cerealele rafinate
grăsimile saturate
– produsele alimentare procesate
– produsele de tip fast-food
cofeina și alcoolul
băuturile răcoritoare din comerț
ciocolata

În momentul în care ne vom hotărî să scoatem din dietă aceste alimente acide, trebuie să știm spre ce să ne îndreptăm atenția. Cele mai alcaline alimente sunt cele de culoare verde și cele bogate în clorofilă și minerale. Acestea au și proprietăți antiinflamatoare și imunostimulatoare:

– broccoli, spanacul, salata, morcovii, țelina
– verdețurile în general
– spirulina, chlorella
– iarba de grâu, iarba de orz verde
– cerealele integrale
– nucile și semințele
– leguminoasele
– legumele
– unele fructe (ananasul, citricele, zmeura, pepenele)
– oțetul de mere
– sarea marină

Unele alimente sunt acide în natură (precum fructele citrice), însă atunci când pătrund în fluxul sangvin, produc un efect alcalinizant. Acest lucru se datorează mineralelor pe care le conțin (calciu, magneziu, potasiu), care prin amestecarea cu sângele nostru creează un efect alcalinizant.

Roșiile sunt de asemenea foarte acide în exteriorul corpului. La unele persoane, acestea pot cauza chiar iritații ale gurii datorită acidității ridicate, dacă sunt consumate în exces.

Cu toate acestea atunci când ajung în corp, ajută la ridicarea pH-ului, făcându-l mai alcalinDin acest motiv, unii experți în sănătate au clasat roșiile între alimentele care promovează alcalinitatea.

Explicația constă în faptul că sunt foarte bogate în săruri de potasiu și fier. Conțin multe minerale care ajută la alcalinizarea corpului: calciu, magneziu, potasiu și sodiu. Sunt de asemenea surse bune de vitamina B6, vitamina C și enzime.

Trebuie să știm că prin gătire, roșiile devin și mai acide, de aceea este bine să le consumăm în stare proaspătă, mai ales sub formă de suc. Se poate adăuga și puțin suc de lămâie, pentru a spori efectul alcalinizant. Cu cât mai coapte sunt roșiile, cu atât mai scăzut este nivelul de aciditate.

Surse articol:
1. http://www.onegreenplanet.org/natural-health/naturally-acidic-plant-based-foods-that-alkalize-the-body/
2. http://whfoods.org/genpage.php?tname=dailytip&dbid=383
3. http://www.chrisbeatcancer.com/alkalize-it-or-why-your-bodys-ph-matters/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.