Sucuri de legume care îmbunătățesc VEDEREA și previn BOLILE de OCHI

Atunci când avem în vedere sănătatea ochilor și prevenirea afecțiunilor oculare, trebuie să ne oprim la acele alimente care conțin cantități mari de beta-caroten, vitamina E, vitamina C, luteină și zeaxantină.

Toți acești compuși au efecte antioxidante care îmbunătățesc vederea, întârzie apariția cataractei și a altor boli oculare asociate cu vârsta și încetinesc progresia lor, dacă ele s-au instalat deja.

Sucuri

Sucuri

Fructele citrice, fructele de pădure, cătină, măceșe, spanac, broccoli, ardeiul gras, pătrunjelul, sunt doar câteva exemple de alimente care au efecte benefice asupra ochilor.

Un mod simplu și eficient de a consuma cât mai multe din aceste alimente odată este să le combinăm și să le stoarcem sub formă de suc.

Sucuri de legume și fructe pentru vedere

Pătrunjelul singur conține o sumedenie de nutrienți care susțin sănătatea oculară: vitamina C (în cantități mari), vitamina A și vitamina E, luteină și zexantină. În plus, este bogat în vitaminele K și B6, fier, magneziu, calciu, zinc, potasiu și mangan, compuși care întăresc sistemul imunitar.

Folosind pătrunjelul în combinație cu morcovul – care este bogat în beta-caroten, cu spanacul – care conține de asemenea luteină și zeaxantină, cu usturoiul și cu lămâia – bogată în vitamina C, putem obține un suc cu efecte puternice asupra vederii.

Luteina și zeaxantina sunt doi antioxidanți care protejează retina de daunele cauzate de radiațiile UV și reduc riscul de cataractă.

Cataractă, conjunctivită:

• pătrunjel, afine, mere, spanac, țelină

Retinopatia diabetică:

• pătrunjel, spanac, ghimbir, sfeclă, țelină, zmeură, morcovi, usturoi, praz, dovleac, iarbă de grâu, varză.

Glaucom:

• pătrunjel, castravete, morcov, ridichi, țelină, zmeură, varză, sfeclă, mere, prune.

Degenerescența maculară:

• pătrunjel, mere, broccoli, ardei gras, verdețuri, zmeură.

Vederea periferică afectată:

• pătrunjel, morcov, mere, spanac, praz, ghimbir, sfeclă, varză, struguri, țelină, lămâie, zmeură, iarbă de grâu.

Probleme ale nervului optic:

• pătrunjel, sfeclă roșie, ghimbir, morcov, fructe de pădure, varză, iarbă de grâu.

Retinită pigmentoasă:

• pătrunjel, praz, morcov, sfeclă, varză, usturoi, ghimbir, struguri, lămâie, zmeură, țelină, iarbă de grâu, mere, spanac.

Se pot folosi toate ingredientele listate la o rețetă, sau doar câteva din ele, pe care le aveți în casă sau care vă plac.

Sursă articol: http://www.naturaleyecare.com/eye-disease-prevention/juicing-food-for-your-eyes.asp

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.