S-a vindecat de CANCER cu SUC de MORCOV (caz real)

În ciuda recomandărilor Centrelor Pentru Controlul Bolilor și Institutului Național al Cancerului de a consuma cel puțin 5 porții de fructe și legume pe zi, cei mai mulți dintre noi abia dacă mâncăm o porție pe zi.

Pentru un organism însetat de vitamine și nutrienți esențiali, care lipsesc aproape cu desăvârșire din produsele procesate pe care le consumăm din magazine, sucurile naturale, preparate în casă, sunt ca o infuzie de sănătate.

Chris Wark și familia

Chris Wark și familia

Unul din cele mai benefice sucuri pe care-l putem livra corpului nostru este sucul de morcov. Efectele sale terapeutice sunt atât de puternice, încât este folosit cu succes în terapiile anti-cancer.

Internetul abundă de mărturii ale bolnavilor de cancer care s-au vindecat cu suc de morcov, simplu sau în combinație cu alte legume.

Este și cazul lui Chris Wark, care a reușit să învingă cancerul după ce a consumat cantități mari de suc de morcov. În anul 2003, când Chris avea 26 de ani, a fost diagnosticat cu cancer de colon. Medicii au localizat o tumoră de mărimea unei mingi de golf în intestinul gros. Boala era deja foarte avansată. Ajunsese în stadiul III și se răspândise până la ganglionii limfatici.

După ce a fost operat, Chris a avut curajul să refuze chimioterapia. S-a rugat și a decis să-și schimbe stilul de viață, și mai ales dieta. A încercat apoi tot felul de terapii non-toxice pentru a se elibera de cancer.

În anul 2010, când cancerul era deja o chestiune de trecut pentru el, Chris a crezut de cuviință să împărtășească și altor din experiența lui de succes. A realizat un blog cu toate informațiile pe care le-a adunat despre alimentație și cele mai bune terapii anti-cancer.

Pa pagina lui se pot găsi de asemenea mărturiile altor supraviețuitori, precum și metoda lor de tratament.

Christopher Wark

Christopher Wark

Într-un din posturile sale, Chris explică de ce sucurile sunt foarte importante pentru un bolnav de cancer, și prezintă programul lui zilnic de sucuri.

Chris a băut câte 8 pahare de suc proaspăt de morcov și alte legume în fiecare zi, timp de 11 luni. A folosit un pahar de circa 226 ml.

Prin intermediul acestei cure, Chris a urmărit trei scopuri importante în tratamentul unui tip de cancer:

– eliminarea tuturor alimentelor procesate din dietă
– aprovizionarea corpului cu nutrienți vitali în stare crudă
– stimularea sistemului imunitar pentru a ajuta la repararea, regenerarea și detoxifierea organismului.

Nutrienții din legumele stoarse sunt formă de suc sunt absorbiți rapid de către corp, în proporție de 90%, de 3 ori mai mult decât în cazul legumelor mestecate cu dinții.

În plus, dacă organismul este încărcat cu toxine, gradul de absorbție al vitaminelor din mâncare este mult mai mic.

Rutina mea zilnică

În fiecare dimineață, Chris își prepara o cantitate mare de suc, pentru a-i ajunge pe tot parcursul zilei: 1,811 litri de suc. Sucul proaspăt obținut era apoi împărățit în 8 porții și păstrat în borcane sau sticle cu capac.

Chris consuma câte 240-280 ml de suc odată: în zori, apoi pe la mijlocul dimineții, la prânz, după-amiază și seara, înainte de culcare.

„Am băut atât de mult suc de morcov încât m-am făcut portocaliu”, mărturisește Chris.

Suc de Morcov - Cancer

Suc de Morcov – Cancer

Nu trebuie să vă speriați de faptul că vi se va schimba culoare pielii. Excesul de beta-caroten din morcovi se depozitează în piele, însă în momentul în care veți înceta tratamentul, pigmentul natural va reveni la normal.

Sunt foarte multe combinații de legume care pot fi făcute pentru prepararea de sucuri anti-cancerigene. Cea mai populară rețetă, și cea pe care Chris a folosit-o cel mai des este cea pe bază de morcov, apio, sfeclă și ghimbir, după această formulă:

– 5 morcovi
– 5 tije de apio
– ¼ sfeclă (rădăcină și frunze)
– 1 feliuță de ghimbir

Ghimbirul are efecte antitumorale și antiinflamatoare puternice, de aceea nu trebuie exclus din rețetă. Pot fi folosite și alte legume anticancerigene, precum broccoli, varză, conopidă, castravete, ardei gras, hrean etc. Chris a mai adăugat în sucul consumat diferite pulberi verzi cu efecte alcalinizante.

Suc de Morcov - Cancer

Suc de Morcov – Cancer

Cum funcționează

Sucul de morcov este atât de eficient în tratamentul cancerului deoarece conține foarte mulți compuși cu proprietăți anticancerigeni, în special antioxidanți: vitaminele A, C și K, alfa-caroten și beta-caroten, lignani, vitaminele B, D și E.

Este de asemenea bogat în minerale: calciu, magneziu, fier, potasiu, fosfor, sulf și siliciu. Cercetătorii au descoperit că morcovul conține un compus cu o activitate anticancerigenă remarcabilă, numit falcarinolCarotenoidele și vitamina A au efecte inhibitoare puternice asupra cancerului.

Morcovul luptă împotriva cancerului prin mai multe metode:

– induce apoptoza (moartea programată a celulelor canceroase)
– dezactivează genele de cancer
– interacționează cu reproducerea celulelor canceroase

Unii terapeuți nu recomandă sucul de morcov și de sfeclă roșie pacienților cu cancer deoarece consideră că au un conținut ridicat de zahăr, iar celulele canceroase se hrănesc cu zahăr.

Chris explică un lucru important, pe care l-am găsit și la academicianul Ovidiu Bojor, care recomandă sucul de struguri împotriva cancerului: zahărul din sucuri acționează ca o momeală pentru celulele canceroase. Odată cu glucoza din sucuri, celulele primesc și o doză mare de nutrienți care îi distrug.

Sucurile de fructe trebuie evitate de persoanele bolnave de cancer sau alte afecțiuni, deoarece acestea conțin foarte mult zahăr. Fructele pot fi consumate ca atare, sau sub formă de smoothie-uri, preparate cu un blender și nu cu storcătorul. Storcătoarele elimină fibrele din alimente, care încetinesc absorbția zahărului în sânge.

Aveți nevoie de un storcător de calitate pentru a obține cât mai mult suc din legumele folosite. Totodată, este foarte important să folosiți legume proaspete, bio, din producția proprie, din grădină, sau cumpărate din piață, de la țărani. Evitați fructele, legumele și zarzavaturile din supermarketuri.

Dacă doriți să încercați o cură cu sucuri pentru tratarea cancerului, cereți sfatul unui medic specialist, pentru a stabili dozele potrivite și pentru a adapta tratamentul la tipul și stadiul bolii.

Sursă articol: http://www.chrisbeatcancer.com/i-juiced-to-beat-cancer-and-turned-orange/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.