SUCUL de SFECLĂ ajută la îmbunătățirea sângelui, alcalinizarea, curățarea și remineralizarea organismului

În ciuda gustului pământiu și ușor neagreabil, sucul de sfeclă roșie are efecte terapeutice excepționale: alcaline, remineralizante, imunostimulatoare, anti-hipertensive și antitumorale. 

Ajută la reglarea tensiunii arteriale mărite, refacerea ficatului și tratarea anemiei. Este bogată în săruri minerale, antioxidanți unici (betalaine) și vitamine prețioase: A, B și C.

Suc de Sfeclă Roșie Beneficii

Studiile au arătat că sfecla roșie poate fi un remediu promițător pentru tratarea patologiilor clinice asociate cu inflamația internă și stresul oxidativ, datorită conținutului de compuși cu proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și chemopreventive.

Consumat în stare crudă, sucul de sfeclă reduce aciditatea excesivă a stomacului și ajută la ameliorarea durerilor și arsurilor gastrice și la ameliorarea ulcerului sau a refluxului gastroesofagian.

Alte beneficii:

– susține detoxifierea ficatului
– mărește imunitatea și rezistența la boli
– înlătură oboseala fizică
– scad tensiunea arterială mărită
– reduce riscul bolilor cardiovasculare
– favorizează dizolvarea pietrelor la rinichi și bilă
– previne și ajută la tratarea cancerului

________________________________________________________________________________________________________

Una din marile greșeli pe care cei mai mulți oameni le fac atunci când consumă fructe și legume este că le curăță de coaja. Or, aceasta conține de regulă cele mai mari cantități de minerale, vitamine și antioxidanți.

Acest lucru este adevărat și în cazul sfeclei. Dacă aceasta provine dintr-o sursă bio, stoarceți-o cu tot cu coajă. Spălați-o bine, apoi tăiați-o bucăți și dați-o prin storcător.

Sucul obținut se bea imediat. Nu trebuie să depășim doza de 300 ml pe zi, deoarece pot apărea reacții adverse.

Pentru a evita orice fel de probleme și a beneficia de efecte terapeutice mult mai diverse, este recomandat să combinați sucul de sfeclă cu o cantitate egală de suc de morcovAceastă asociere este utilă în bolile canceroase și în afecțiunile vasculare și cardiace.

Totodată, asociat cu morcov sau alte legume și fructe (precum țelină, măr, lămâie), este mai plăcut la gust și mai ușor de administrat.

O cură poate dura 10 zile sau mai mult, în funcție de afecțiune. Nu consumați suc de sfeclă mai mult de 30 de zile consecutiv.

________________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Leacuri & Rețete Mănăstirești, nr. 15/aprilie-iunie 2017

2. Tom Clifford, Glyn Howatson, Daniel J. West and Emma J. Stevenson, The Potential Benefits of Red Beetroot Supplementation in Health and Disease, Nutrients, 2015 Apr.: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4425174/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.