Salată de RIDICHE neagră și MERE – antidot natural pentru VIROZE și RĂCELI

Această salată terapeutică este gata în 10 minute. Nu este o mâncare care trebuie să vă placă, deoarece ca orice medicament, fie el sintetic sau natural, nu este foarte atractivă ca gust. Cu toate acestea, merele dau salatei o dulceață naturală și fac ridichea neagră mai ușor de consumat.

Salată de Ridiche

Salată de Ridiche

Pentru a îndulci și mai mult acest „medicament”, puteți adăuga în dressing și puțină miere polifloră sau miere manuka (este cea mai puternică). Mierea va spori totodată efectele terapeutice ale salatei, ajutând la tratarea infecțiilor respiratorii superioare. Consistența groasă, asemănătoare unui sirop, căptușește gâtul și reduce iritațiile gâtului.

Un studiu publicat în anul 2012 în Jurnalul American de Pediatrie a arătat că 2 lingurițe de miere, consumate cu jumătate de oră înainte de culcare a redus frecvența tusei la copiii între 1 și 5 ani cu tuse cauzată de răceală.

De altfel, salata cu ridiche neagră rasă și miere este unul din cele mai renumite și eficiente remedii de casă pentru tuse, dureri în gât și răceală.

Ceapa roșie este importantă nu doar pentru gust, ci și ca acțiune anti-gripală. Aceasta are proprietăți antiinflamatoare, imunostimulatoare și antibacteriene puternice. O moleculă de sulf din ceapă inhibă activitatea macrofagelor – celule albe de sânge implicate în apărarea imunitară a corpului, și protejează împotriva inflamațiilor cronice cauzatoare de boli.

Salată de ridiche și mere – rețetă

Ingredientele folosite ajung pentru 3 porții. Ajustați cantitățile în funcție de numărul de persoane pentru care pregătiți salata.

Ingrediente

• 1 ridiche neagră
• 1 măr roșu
• 1 ceapă roșie
• 3 linguri de ulei
• 2 linguri de zeamă de lămâie sau oțet
• ½ linguriță de sare

Preparare

Curățați ridichea de coajă, spălați-o și dați-o prin răzătoare într-un bol încăpător. Sau o puteți tăia fulgi subțiri, ca în poză. Dacă merele provin dintr-o sursă bio, nu le mai curățați de coajă. Spălați-le și dați-le pe răzătoare, peste ridiche.

Curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o fideluță, cât mai fin posibil. Amestecați toate ingredientele.

Într-un bol separat, amestecați uleiul cu sucul de lămâie și sarea. Turnați sosul peste legumele din bol și amestecați bine.

Salata se servește imediat după preparare, când principiile active sunt mai bogate. Se poate consuma ca atare, ca medicament, sau ca garnitură la o mâncare (orez brun fiert, piure, pește etc).

Surse articol:

1. http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=45

2. http://www.medicaldaily.com/liquid-gold-7-health-benefits-honey-could-heal-your-whole-body-325932

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.