BULIONUL și SUCUL de ROȘII protejează OASELE, NERVII și VASELE de SÂNGE

Dumnezeu a pus în fiecare plantă și aliment o forță vindecătoare care să corespundă fiecărui organ în parte. Culoarea și forma alimentelor sunt uneori un bun indiciu în acest sens.

La fel ca în cazul rodiilor și a altor alimente de culoare roșie intensă, tomatele au demonstrat beneficii importante asupra vaselor de sânge. Mai mult, roșiile au o acțiune protectoare asupra oaselor și a nervilor, potrivit profesorului Constantin Milică de la Universitatea de Agronomie din Iași.

Pastă de Roșii Beneficii

Pastă de Roșii Beneficii

Domnul Milică recomandă preparatele pe bază de roșii, precum sucul, bulionul sau pasta de tomate în tratamentul bolilor vasculare. Potrivit acestuia, roșiile protejează articulațiile, celulele nervoase și căile circulatorii ale sângelui.

Roșiile au o acțiune favorabilă directă asupra hipertensiunii arteriale și a altor afecțiuni cardiovasculare des întâlnite astăzi, precum ateroscleroza coronariană, tromboza sau vâscozitatea crescută a sângelui. Sângele vâscos (îngroșat) este un factor de risc pentru formarea de cheaguri de sânge, infarct, atac de cord și alte boli cardiovasculare.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea North Carolina, roșiile pot fi considerate un aliment valoros într-o dietă cardioprotectoare, deoarece ajută la scăderea nivelurilor de colesterol LDL, hemocisteină (un aminoacid care în cantități mari poate cauza boli coronariene, tromboze venoase, ateroscleroză sau complicații ale sarcinii), agregare plachetară și tensiune arterială.

Dintre nutrienții din roșii care ne apără de bolile cardiovasculare, cel mai important este licopenul. Acesta are efecte benefice îndeosebi asupra metabolismului colesterolului.

Studiile au arătat că nivelul de licopen din roșii crește prin prepararea termică a acestora și prin adăugarea de ulei. Iată de ce bulionul și sucul de roșii sunt atât de benefice sănătății inimii și vaselor de sânge.

Oamenii de știință din Israel susțin că un tratament de scurtă durată cu extract de antioxidanți din roșii poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Potrivit acestora, roșiile conțin antioxidanți puternici care inhibă radicalii liberi și încetinesc progresia aterosclerozei: beta-caroten, licopen și vitamina E.

Alte substanțe nutritive esențiale pentru sănătatea inimii regăsite în roșii sunt acidul folic, vitamina C, flavonoidele și potasiul.

Consumul de roșii în stare proaspătă sau conservată este de asemenea benefic în curele de slăbire, deoarece aceste legume conțin puține calorii și au o densitatea energică redusă. O greutate corporală mare poate constitui un alt factor de risc pentru afecțiunile cardiovasculare.

Mai mult, roșiile ajută la hidratarea corpului și la alcalinizarea sângelui, fiind recomandate persoanelor anemice sau cu lipsă de vitamine și minerale.

Surse articol:
1. http://ziarullumina.ro/raspundem-cititorilor-sucul-si-pasta-de-tomate-protejeaza-articulatiile-41450.html
2. http://www.sfatulmedicului.ro/Boli-ale-sangelui/cat-de-gros-este-sangele-dumneavoastrai_11370
3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22965217
4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22965217
5. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16368299
6. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12587984

2 comentarii

  1. eu le pun în pungi speciale de congelator …. fructe mixate , càpsuni , afine , cirese , prune , ananas ,agude , piersici , làmîie ,rosii mere , pere struguri , agurida ( care o folosesc la salate si citronadà ) avocado cu làmîie fàcut pastà ….. +++ etc toate fructele si legumele zemoase adaug làmîie la fiecare …. le mixez si le pun în pungi si direct în congelator si iau cîte un pàtràtel si am tot anul suc de fructe proaspete …. si suc de rosii , si ketchup , seva de mesteacàn , seva de la vità de vie , fac si cubulete magic adica mixez legumele cu lama S în bucàtele mici morcov + telinà + sfeclà rosie + rosii +ardei gras …. etc si ajut toate condimentele cimbru ,+pàtrunjel + màrar , busuioc , rozmarin , piper …. etc + ulei si se face o pastà lichidà si o pun în pungi cubulete special congelator … si am tot anul si bineînteles am si toate zarzavaturile proaspete si rulate în foaie de ciolofan + frunzà de vie + frunze de hrean ( pentru sarmale ) + frunze de mesteacàn ( care le folosesc deasupra la borcan cà este antibacterian si învelesc carnea cu frunze de mesteacàn sau frunze de vità de vie care nu intrà mirosuriînainte si le pun în congelator în pungi simple si învelesc brînza cu frunze de mesteacàn sau frunze de vie …defapt toate sunt bune puse la congelator si am tot anul fructe si legume BIO proaspete ….. dar pentru asta tre. sà ai un congelator mare …. eu am fost obligatà si mi am cumpàrat un congelator verical cu 9 sertatre .. si este arhi plin … pe sertare si cu de toate fructe si legume din gràdina mea BIO ….. pài decît sà cumpàr iarna sucuri pasteurizate si chimice de la magazinele industriale pline cu pesticide si totul modificat genetic = cancerigene

  2. stimuleaza toate cresterile:de par,unghii,etc

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.