Zerul – o licoare miraculoasă (rețetă + utilizări terapeutice)

Zerul poate fi considerat cu adevărat o băutură miraculoasă, deoarece întărește corpul și alungă bolile.

Previne hipertensiunea arterială, accidentul vascular cerebral, atacul de cord și osteoporoza, reglează nivelul colesterolului, crește masa musculară, întărește imunitate, reduce stresul și furnizează mai multă energie corpului.

Zerul – o licoare miraculoasă (rețetă + utilizări terapeutice)

Zerul – o licoare miraculoasă (rețetă + utilizări terapeutice): Rebecca Siegel

Ce este zerul

Zerul este lichidul galben, cu gust acrișor, care se scurge după închegarea laptelui și transformarea lui în brânză (caș proaspăt).

Cel mai bun din punct de vedere terapeutic este zerul crud, nefiert. Acesta este foarte bogat în probiotice, acid lactic și enzime, proteine de bună calitate, vitaminele B2, B6, B12, C și K, magneziu, calciu, potasiu, fosfor și aminoacizi.

Zerul are efecte digestive, depurative, tonice pulmonare și generale.

Crește imunitatea prin faptul că stimulează producția celulelor imunitare T, scade colesterolul, determină retragerea tumorilor, și ajută la reglarea greutății corporale.

Proteinele din zer (după filtrare, zerul scurs este transformat într-o pudră bogată în proteine de bună calitate, care nu conține lactoză, și nici grăsimi) sunt o descoperire extraordinară.

Acestea sunt folosite azi ca suplimente nutriționale pentru creșterea imunității și combaterea bacteriilor și virusurilor.

Contribuie la construirea masei musculare la sportivi și culturiști, stoparea înmulțirii celulelor canceroase, scăderea în greutate și eliminarea grăsimii.

Indicații terapeutice

• Anemie – se beau câte 2 căni (500 ml) de zer crud pe zi.

• Imunitate scăzută, infecții respiratorii și bacteriene – se consumă câte 500 ml de zer crud pe zi

• Colesterol mare, protecția sistemului cardiovascular – se beau câte 2-3 pahare de zer pe zi

• Gută – se bea câte 1 cană de zer, de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de mese, în cure de 2-3 luni.

• Tumori, cancer – se bea câte 1,5 litri de zer crud, într-o cură de 6 luni; sau se pot lua câte 30 g de proteine din zer

• Eczeme – se aplică pe locurile afectate comprese înmuiate în zer; se lasă să acționeze o oră, apoi se spală cu apă; tratamentul se face zilnic, și durează 14 zile.

• Degerături – se înmoaie o bucată lungă de tifon în zer, și se înfășoară cu el zonele afectate; se lasă să acționeze o oră, apoi se spală pielea cu apă; tratamentul se efectuează zilnic, până la vindecare.

Cum să faci zer în casă – rețetă

Zerul se obține foarte ușor acasă.

Ingrediente 

• 1 litru de lapte de vacă crud
• 1 borcan de sticlă de 1 litru
• 1 bucată de tifon

Mod de preparare

Pentru a obține un zer de calitate, folosiți lapte de vacă dintr-o sursă de încredere, preferabil din mediul rural.

Puneți laptele în borcan, și lăsați-l într-un loc cald (în bucătărie sau pe balcon, la loc însorit) vreme de 1-5 zile. În acest interval, laptele se va acri, iar zerul se va separa.

Următorul pas este să turnați laptele acru într-un tifon, și să îl legați de o lingură de lemn lungă. Așezați lingura deasupra unui bol mare, astfel încât zerul să se scurgă în vas.

Laptele acru se va transforma în brânză. Acest proces durează de regulă o noapte, sau mai mult, până se scurge tot zerul. La final, strecurați zerul printr-un tifon sau printr-o strecurătoare fină.

Dintr-un litru de lapte se pot obține circa 750 ml de zer proaspăt. Zerul rezistă foarte bine la frigider, chiar și 6 luni, deoarece este un produs fermentat.

Se poate bea ca atare, câte 1-2 pahare de zer crud pe zi, sau mai mult, dacă sunt boli grave.

6 comentarii

  1. Interesant si inutil , este imposibil sa gasim lapte de vaca proaspat , cei ce traim in orase bem lapte pasteurizat

  2. Bunicii mei au baut toata viata zer..de copii.Au murit acum 30 ani,FF batrani.nu au avut nicio boala.erau sanatosi tun.

  3. Eu folosesc zerul pt aciditate gastrica!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.