Ce beneficii au CASTRAVEȚII

În locul cafelei de dimineață, mâncați câteva felii de castravete. Castraveții sunt o sursă foarte bună de vitamine B. De fapt, conțin majoritatea vitaminelor de care corpul nostru are nevoie într-o zi. Nu curățați castraveții, deoarece coaja lor conțin cantități mari de Vitamina C.

Castraveți

Castraveți

Alimentul perfect al dimineții și al verii

Alcătuiți în proporție de 95% din apă pură și din electroliți, castraveții constituie una din cele mai bune surse naturale de hidratare profundă a corpului. Pentru un efect adițional de eliminare a toxinelor, consumați apă cu felii de castravete și lămâie.

Un alt beneficiu de care avem nevoie dimineața este împrospătarea respirației. Luați o felie de castravete în gură, apăsați-o cu limba de cerul gurii, timp de 30 de secunde. Astfel, fitochimicalele eliberate vor distruge bacteriile din cavitatea bucală, responsabile pentru respirația neplăcută.

Leac pentru mahmureală

Pentru a preveni durerile de cap sau mahmureala de dimineață din cauza unei beții, mâncați câteva felii de castravete verde înainte de a merge la culcare. Castraveții conțin suficient zahăr, vitamine B și electroliți pentru a reduce intensitatea durerilor de cap și celelalte simptome care vin la pachet cu o mahmureală.

Digestie mai bună, ajutor pentru pierderea în greutate

Datorită conținutului scăzut în calorii, și a nivelului mare de fibre și apă conținut, castravetele verde este un aliment dietetic ideal pentru cei care vor să slăbească. Datorită efectului de curățare a corpului de toxinele din sistemul digestiv, castravetele îmbunătățește și digestia. Consumul zilnic de castraveți verzi poate fi privit ca un remediu eficient pentru constipația cronică.

Diabet, colesterol, tensiune arterială

Sucul de castraveți conține un hormon de care celulele pancreasului au nevoie pentru a produce insulină, care s-a dovedit util pentru pacienții cu diabet. Cercetătorii au descoperit că sterolii din castraveți ajută la scăderea nivelului colesterolului. În plus, datorită conținutului ridicat de potasiu, magneziu și fibre, castraveții ajută la reglarea tensiunii arteriale (hipo- și hipertensiune).

Gută, dureri articulare

Castraveții sunt o sursă excelentă de siliciu, un mineral care susține sănătatea oaselor și a articulațiilor prin întărirea țesuturilor conjunctive. Conțin de asemenea Vitaminele A, B1, B6, C și D, acid folic, calciu, magneziu și potasiu. O porție de castraveți ne oferă circa 11% din doza zilnică recomandată de Vitamina K, importantă pentru îmbunătățirea absorbției calciului și pentru prevenirea fracturilor.

Sucul de castraveți amestecat cu suc de morcovi poate ameliora durerile de gută și artrită datorită efectului de scădere a nivelului de acid uric.

Beneficii pentru piele

Dacă aveți obiceiul de a curăța castraveții, folosiți coaja lor (precum cea de aloe) pentru a trata iritațiile pielii și arsurile solare. Aplicat extern, castravetele are un efect calmant și răcoritor, care reduce umflăturile, inflamațiile și iritațiile. Puneți câte o felie de castravete pe fiecare ochi, pentru a scăpa de aspectul de ochi umflați. Castraveții funcționează atât de bine în acest caz datorită proprietăților anti-inflamatoare.

Combat cancerul

Castravetele conține 3 lignani (lariciresinol, pinoresinol și secoisolariciresinol), pe care studiile științifice i-au asociat cu un risc redus de diferite tipuri de cancer (de sân, de ovare, de uter și de prostată).

Previn aburirea oglinzilor

Deși nu este un beneficiu care ține de sănătate, capacitatea castravetelui de a preveni aburirea oglinzii din baie merită menționată aici. Înainte de a face un duș sau o baie fierbinte, frecați oglinda fin baie cu o jumătate de castravete (tăiat pe lungime), cu partea zemoasă.

4 comentarii

  1. Daaa ,un curatam castravetii ,dar se stropesc la 8 zile si se culeg la 2 zile cite pesticide mincam ???

  2. Trebuie sa i culegi la 20 de zile si se stropesc cu 7 ,8 producte la 8 zile asa ca ….

  3. Stiu ca e foarte bun pentru acnee.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.