Băutură PROBIOTICĂ din ANANAS și GHIMBIR – susține DIGESTIA și IMUNITATEA

Acest suc parfumat este plin de enzime, probiotice și vitamine importate pentru sănătatea noastră. Reprezintă totodată o băutură răcoritoare, tonică și hidratantă pentru zilele călduroase.

Băuturile fermentate sunt foarte gustoase, datorită gustului acidulat și dulce-acrișor. Rețeta pe care v-o prezentăm este de origine mexicană. Are efecte deosebit de benefice asupra tractului intestinal.

Datorită conținutului bogat în nutrienți, hrănește corpul, susține activitatea celulară a organismului, înlătură stresul și stimulează sistemul imunitar.

Totodată, enzimele pe care le conține ajută la o mai bună absorbție a substanțelor nutritive din alimentele consumate.

Ingredientele-cheie ale aceste băuturi probiotice sunt ananasul și ghimbirul. Ambele au efecte antiinflamatoare și beneficii la nivel digestiv.

Ananasul este bogat în vitamina C – un antioxidant care protejează împotriva bolilor degenerative sau cronice, împotriva îmbătrânirii premature și împotriva afecțiunilor cardiovasculare.

Totodată, cuprul, manganul și vitaminele B pe care le conține ajută procesele de detoxifiere și susțin producția de energie din celule.

_____________________________________________________________________________________________________

Suc de ananas și ghimbir

Ingrediente

• 1 ananas mare
• 2-3 cm de rădăcină de ghimbir
• 2 bețe de scorțișoară
• 2-3 cuișoare
• 2 linguri de miere
• 2 căni de apă

Preparare

Curățați ananasul de coajă și stoarceți pulpa. Puneți sucul obținut într-un borcan mare de sticlă. Adăugați mierea și amestecați până la dizolvarea completă. 

Adăugați scorțișoara, cuișoarele, ghimbirul decojit și dat pe răzătoare, și cojile de la ananas, spălate și tăiată bucăți.

Amestecați, acoperiți gura borcanului cu o pânză de tifon sau cu un prosop și lăsați băutura să stea 2 zile la temperatura camerei.

După 2 zile, înlăturați spuma formată deasupra, și mai lăsați băutura să stea la fermentat încă o zi.

Strecurați și păstrați sucul obținut în frigider, în sticle de sticlă.

_____________________________________________________________________________________________________

Sursă: Hello Glow, MAKE THIS PROBIOTIC GINGERED TEPACHE FOR A HEALTHY GUT: http://helloglow.co/probiotic-gingered-tepache/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.