Cum să desfaci mai ușor un POMELO

Pe lângă gustul și aroma lor unică, fructele exotice au de asemenea un fel aparte în care pot fi desfăcute sau tăiate. Unele din ele par cu totul încuiate, sau greu de manevrat, precum avocado dau rodia. 

Pomelo

Pomelo

Pomelo este cel mai mare fruct din familia citricelor. Probabil că din acest motiv împrumută din toate câte puțin: puțin din gustul amărui al grepfrutului, puțin din aroma dulce a portocalelor și puțin din gustul acrișor al lămâii.

Când este copt, este o plăcere să guști din acest fruct. Cu toate acestea, se ajunge destul de greu la miezul zemos, parfumat și răcoritor din interior.

Pomelo nu este în realitate un fruct atât de mare pe cât pare la prima vedere. Căptușeala groasă, ca o vatelină de sub coajă îl face voluminos și greu la cântar.

Cum se desface pomelo

Dacă ne vom apuca să-l desfacem ca pe o portocală, va trebuie să depunem foarte mult efort, deoarece căptușeala care protejează miezul este foarte groasă și greu de rupt cu mâna. S-ar putea să avem nevoie de o strategie specială.

Vom avea nevoie de un cuțit. Pentru început, trebuie să decupăm capacul de deasupra fructului. Cuțitul trebuie să taie circa 1,3 cm. din coajă.

Cum se taie un pomelo

Cum se taie un pomelo

Mai departe, trebuie să secționăm pomelo în patru, tăind cu cuțitul doar cât ține grosimea cojii, fără să atingem miezul din interior. După ce am făcut patru tăieturi, lăsăm cuțitul deoparte. Introducem degetele sub membrana albă groasă, și tragem cu putere de părțile secționate, până se desfac.

Pomelo se va desface ca o floare. La final, îndepărtați și partea de jos a cojii, adică fundul fructului. Veți vedea că fructul în sine este mult mai mic decât părea la început când era îmbrăcat în coajă.

Din nou, introduceți degetele în mijlocul fructului, și trageți de el cu putere, pentru a se deface în două. Urmează desfacerea fiecărei jumătăți în felii, și apoi decojirea fiecărei felii în parte. Tăiați la început coaja de la capetele feliilor, apoi se va desface mai ușor.

Coaja albă care învelește miezul este destul de amară și groasă, de aceea trebuie îndepărtată.

O altă modalitate de a desface pomelo este să tăiați pur și simplu coaja fructului cu un cuțit de jur împrejur, ca un cartof. Sau puteți secționa pomelo în două, pe lățime, doar coaja, precum în imagine.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.