RULADĂ de post, din AVOCADO, NUCI și fulgi de OVĂZ
Această rețetă a fost alcătuită de Cristela Georgescu, una din autoarele care au colaborat alături de prof. dr. Pavel Chirilă a cartea „Nu Hrăni Cancerul!”. A fost publicată în Revista Naturalia, numărul 29.
Seamănă cu salamul de biscuiți, dar este o variantă sănătoasă, hrănitoare și preparată la rece, fără procesare termică. Toate ingredientele sunt naturale, folosite în stare crudă.
Nu conține zahăr, nici margarină, nici făină de grâu rafinată, nici ulei. Din acest motiv este un preparat care poate fi consumat fără probleme și de cei care țin regim, precum și de copiii, care au nevoie de dulciuri sănătoase, care nu-i fac obezi.
Puteți adăuga și alte ingrediente care ajută la legarea compoziției, precum curmale sau smochine mixate în blender, făină de in (semințe măcinate prin râșniță) sau de semințe de chia.
De asemenea, se pot adăuga bucăți de fructe confiate, sau fructe uscate mici: stafide, merișoare, afine, coacăze negre, goji.
Ruladă dulce de post – rețetă
Ingrediente
• 1 avocado
• 2 linguri de miere lichidă
• 1 mână de nuci măcinate grosier
• 2 linguri de alune crude (sau tot nuci)
• 3 linguri de fulgi de ovăz măcinați
• 1 lingură de pudră de roșcove
Preparare
Punți pulpa de avocado și mierea de albine în vasul blenderului cu lama S și mixați până când obțineți o pastă fină și cremoasă. Adăugați nucile, alunele și pudra de roșcove.
Măcinați fulgii de ovăz prin râșnița electrică de cafea, până obțineți o pulbere ca o făină. Adăugați-o în blender și mixați toate ingredientele 1-2 minute, până când rezultă o compoziție omogenă.
Transferați compoziția pe o hârtie de copt sau pe o folie de plastic și întindeți-o uniform. (Dacă doriți, precum vedeți în imagine, puteți așeza deasupra un strat de nucă de cocos – fulgi sau miez de cocos mixat în blender).
Rulați hârtia sau folia sub forma unui sul, ca un salam. Introduceți-l în congelator și lăsați-l o oră, pentru a se întări.
Tăiați-l felii (rondele) și serviți-l ca atare sau cu diverse fructe proaspete.