Supă-cremă de RĂDĂCINOASE și GHIMBIR – rețetă gustoasă, cu numeroase beneficii
Legumele rădăcinoase sunt pline de minerale și vitamine. La această rețetă am folosit și broccoli, care împreună cu morcovul fac o pereche puternică împotriva cancerului. Toate legumele crucifere (broccoli, conopida și varza) au demonstrat în studii proprietăți anticancerigene, anti-tumorale și antiinflamatoare.
Supă-cremă de rădăcinoase – rețetă
Dacă nu aveți broccoli, puteți folosi conopidă sau varză în loc, sau sfeclă roșie. Legumele folosite la supele-cremă pot fi alese în funcție de gust, dar și de ce aveți în casă. Este necesar întotdeauna să folosiți cartofi, pentru a obține o textură cremoasă, și morcov, pentru dulceață. Ghimbirul este un adaos interesant ca și gust, dar și ca efect terapeutic (are proprietăți antiinflamatoare și stimulatoare pentru circulație).
Ingrediente
• 2 căpățâni de broccoli
• 1 ½ morcovi
• 2 cartofi
• 2 cepe
• ¼ rădăcină de țelină
• 1 rădăcină de pătrunjel
• 1 pahar de suc de roșii
• 1 pahar de borș crud de tărâțe
• ghimbir, sare, piper după gust
Preparare
Tocați ceapa mărunt și căliți-o în puțin ulei de măsline, într-un vas încăpător. Adăugați legumele (spălate bine în prealabil) tăiate cubulețe. Lăsați-le să se undească puțin, apoi stingeți totul cu apă (cât să le cuprindă).
Adăugați sare, piper și puțin ghimbir ras. Puteți folosi și alte condimente preferate: cimbru, oregano, busuioc, dafin etc.
Acoperiți vasul cu un capac și lăsați legumele să fiarbă la foc mediu. Când s-au înmuiat, scurgeți legumele printr-o strecurătoare într-un bol.
Adăugați câte puține legume și câte puțină zeamă din care au fiert în robot sau blender. Mixați până când totul se transformă într-o compoziție lichidă, cremoasă. Adăugați borș și suc de roșii pentru un gust dulce-acrișor.
Puteți folosi și un blender manual pentru a pasa legumele.
Supa rezultată are o culoare foarte frumoasă (portocalie, de la morcov), este foarte bună la gust, cremoasă la textură și sănătoasă.
Dacă nu serviți această mâncare de post, o puteți servi la final cu puțin iaurt sau smântână.