Infecţiile Urinare: Simptome şi Tratament Naturist

Mult mai frecvente decât infecţiile respiratorii, infecţiile urinare apar ca nişte inflamaţii ale tractului urinar şi pot fi cauza unei bacterii sau diferite microorganisme. Primele simptome ale cistitei sunt urinările dese, asociate de multe ori cu o senzaţie de usturime sau chiar durere.

În cazul infecţiilor urinare comune, principala cauză a acestor afecţiuni este înmulţirea bacteriei E. coli (Escherichia, un microb prezent la nivelul colonului şi anusului.

Infecţiile Urinare: Simptome şi Tratament Naturist

Tipuri de infecţii urinare

Infecţiile tracturlui urinar (ITU) afectează rinichii şi modul de funcţionare a căilor urinare. infecţiile urinare se mai numesc şi cistite – atunci când este vorba despre o infecţie la nivelul vezicii urinare, sau uretrite, când infecţia este localizată la nivelul aparatului urinar inferior. Când infecţia afectează aparatul urinar superior, vorbim despre nefrite.

La unele persoane, aceste afecţiuni dispar şi reapar periodic. De aceea este extrem de important ca infecţiile urinare să fie tratate complet pentru a scăpa definitiv de recidive.

Factori de risc

Infecţiile urinare apar cel mai des la femei. La femei, orificiul uretral se află foarte aproape de orificiul vaginal, ceea ce face ca bacteriile şi infecţiile din această zonă să ajungă mult mai uşor în uretră. Bărbaţii, pe de altă parte, sunt mai predispuşi la această afecţiune în copilărie, sau cei peste 50 de ani care suferă de afecţiuni ale prostatei.

Infecţii urinare – simptome

În funcţie de localizarea infecţiei urinare, o persoană poate prezenta următoarele semne:

Infecţie urinară inferioară – urinările frecvente şi moco ca şi cantitate, arsuri şi durere la urinare, urină tulbure, cu miros, durere la nivelul inferior ala abdmenului sau într-o parte, în spate, sub cutia toracă, febră, frisoare, greaţă şi vomă.

Infecţii urinare superioare – febră peste 38 grade Celsius cu frisoane, stări febrile şi vărsături, dureri acute în spate sau într-o parte, la nivelul taliei.

Metode de prevenire a infecţiilor urinare

– Consumaţi cel puţin 2 litri de apă plată sau ceaiuri din plante pe zi
– Mergeţi la baie când simţiţi nevoia de urinare
– Atenţie maximă la igiena intimă: ştergeţi-vă din sparte înspre faţă pentru a evita răspândirea bacteriilor din uretră în regiunea anală.
– Evitaţi folosirea în exces a săpunului, gelului de duş sau deodeorantelor la nivelul aparatului genital.
– Evitaţi consumul de alimente picante sau care conţin cofeină – acestea provoacă iritaţii la nivelul uretrei.

Tratamente naturiste pentru infecţii urinare

1. Beţi un pahar de suc de merişor pe zi pentru curăţarea vezicii urinare, stimulare rinichilor şi combaterea infectării cu bacteria E coli. Sau se pot administra câte 3 căni de decoct de merişor, preparat dintr-o linguriţă de frunze de merioşor la o cană de apă.

2. Beţi infuzie din frunze de măceşe, frunze de pătrunjel, rădăcină de leuştean şi teci de fasole. Infuzia se prepară din 2 linguri din acest amestec la o cană cu apă clocotită.

3. Folosiţi uleiuri volatile cu efect antibacteriene: ulei de cimbru, ulei de ienupăr sau ulei de tee-tree, câte 2-3 picături de 3 ori pe zi, administrate intern, dizolvate într-o linguriţă cu miere.

4. Beţi ceaiuri din plante cu efect diuretice: coada-calului, cozi de cireşe, pir sau mătase de porumb.

5. Folosiţi plante cu efecte antiinfecţioase, antiinflamatoare şi dezinfectante urinare sub formă de macerat, extracte alcoolice sau pulberă care se ţin sub limbă, apoi se înghit cu apă: cimbru, cimbrişor, frunze de afin, coajă de salcie, muguri de plop, muguri de pin sau ienupăr.

În cazul infecţiilor urinare, curele cu ceaiuri din plante diuretice trebuie urmate minim 20 de zile. Cistita se poate trata cu ajutorul tincturii de propolis. În acest caz, se administrează câte 30 de picături, de 2-3 ori pe zi.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.