Coaja de Lămâie, Lămâia Uscată – Beneficii ca Medicament și Aromatizant

Coaja de lămâie curățată sau rasă și uscată dinadins natural sau în cuptor este un produs naturist unic, pe care îl putem folosi zilnic, ca ingredient pentru mâncăruri sau ca medicament pentru boli. Studiile au confirmat că lămâia confiată, cu un gust picat-dulce, are aceleași proprietăți ca și fructul proaspăt, cu excepția sucului.

Coaja de Lămâie Conservată – Beneficii ca Medicament și Aromatizant

Coaja de Lămâie Conservată – Beneficii ca Medicament și Aromatizant

Lămâia nu considerat un fruct miraculos, o sursă impresionantă de vitamine și substanțe nutritive. Medicii spun că este unul din puținele fructe care conțin toate ingredientele necesare pentru îmbunătățirea tonusului pielii și tratarea multor probleme de sănătate.

Indicații terapeutice

– Febră,
– Hipertensiune arterială
– Căderea părului
– Inflamația limbii
– Piele moartă
– Mușcături de insecte
– Tulburări gastrice și colici

Beneficii pentru inimă

Lămâia uscată ajută la reducerea colesterolului rău și a tensiunii arteriale, datorită conținutului de potasiu, flavonoide și polifenoli regăsiți în coaja lămâiei. Lămâia este de asemenea or sursă bogată de Vitamina C, care ajută la menținerea vaselor de sânge curate și la prevenirea bolilor de inimă sau diabet zaharat.

Studiile arată că lămâia uscată ajută în controlul stărilor de amețeală și greață, oferind relaxare minții și corpului. În plus, lămâia uscată luptă împotriva depresiei și a stresului mental, tocmai datorită efectului de reducere a tensiunii arteriale.

Un alt mod prin care lămâia uscată ajută inima este neutralizarea radicalilor liberi care pot duce la boli cardiovasculare, boli autoimune, inflamații și îmbătrânirea precoce. Conținutul de vitamina C din coaja de lămâie este cel care previn efectele negative ale radicalilor liber: deteriorarea vaselor de sânge și a capilariilor, tulburări circulatorii, hipertensiune arterială, palpitații, oxidarea colesterolului, formarea de plăci arteriale.

Cum se usucă lămâile

Coaja de Lămâie Rasă – Beneficii ca Medicament și Aromatizant

Coaja de Lămâie Rasă – Beneficii ca Medicament și Aromatizant

Lămâi uscate la soare. Lămâile uscate întregi reprezintă un ingredient folosit adesea în țările din Orientul Mijlociu, în scopuri culinare, sau ca și condiment pentru preparate. Lămâile proaspete, coapte, se spală și se fierb în apă sărată.

După fierberea lor completă, se lasă la uscat la lumina naturală a soarelui, până când zeama este total eliminată. Lămâile uscate pot fi păstrate doi ani și folosite ca garnitură, ca aromă pentru marinarea peștelui sau fripturilor, sau pentru sănătate.

Lămâi uscate în cuptor. Partea galbenă a lămâiei, numită coaja, poate fi uscată foarte bine și în cuptor. Se curăță foarte atent coaja, în strat subțire, astfel încât să nu rămână părți albe sau părți de fruct, deoarece poate da un gust amar.

Dar cel mai bine, lămâile se rad pe răzătoare. Se așează în tava tava pregătită pentru cuptor hârtie de copt, peste care se împrăștie coaja de lămâie, în strat uniform. Cuptorul trebuie încălzit în prealabil, la cea mai mică temperatură posibilă. După ce s-a uscat, se lasă la răcit, apoi se păstrează într-un recipient închis ermetic.

Cum să le folosești

Pulberea de lămâie uscată (măcinată) se poate adăuga la orez, pentru un gust picant. Marinadele de pui, miel sau pește pot fi de asemenea îmbogățite cu aroma lămâilor uscate. Supele cu un gust șearbăd pot fi accentuate cu gustul aromat și culoarea lămâiei uscate. Lămâia uscată merge foarte bine și cu legume călite, datorită gustului proaspăt pe care îl dă.

Contraindicații și precauții

Lămâile uscate au efecte miraculoase pentru sănătatea, dar sunt de asemenea alergenice. Persoanele cu alergie la lămâie nu ar trebui să le consume. Fiind acide prin natura lor, lămâile pot cauza tulburări digestive sau pot deteriora dinții.

Citeşte mai multe despre:

6 comentarii

  1. Cu conditia sa nu fie tratate cu coloranti si pesticide…..sa fie biologice.

  2. DACA AI LAMAIUL ACASA ,,ALTFEL TOATE SUNT TRATATE CU TOT FELUL DE OTRAVURI …

  3. Interesant ! Multumesc !

  4. Se pot fierbe în apă sărată, cum scrie în articol.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.