Beneficiile uleiului de peşte

Uleiul de peşte este un supliment alimentar recomandat cu precădere celor care suferă de afecţiuni ale sistemului digestiv, diabet sau depresie.

Ce proprietăţi are uleiul de peste

Uleiul de peşte este una din cele mai bune surse de acizi graşi Omega-3, care asigură buna funcţionarea a celulor din corp.

Aceste grăsimi au de asemenea un rol important în alcătuirea căilor neuronale.

Ulei de peste

Ulei de peste

Din acest motiv uleiul de peşte este recomandat în afecţiunile de natură psihologică şi neurologică.

Reduce inflamaţiile şi creşte densitatea oaselor. Ajută la îmbunătăţirea funcţiilor creierului.

 

În ce afecțiuni este indicat uleiul de pește

Consumul de ulei de peşte poate preveni diverse boli și tulburări.

• Pierderii vederii
• Diabetului şi a leziunilor asociate
• Intestinului iritabil (SII)
• Bolilor cardiovasculare (infarctul)
• Artritei
• Depresiilor
• Obezităţii
• Schizofreniei
• Cancerului de colon, de prostată şi mamar
• Astmului
• Lupusului
• Bolii Alzheimer
• Demenţei

Uleiul de peşte încetinește procesul de îmbătrânire. Ajută în perioada de convalescenţă, întrucât întăreşte sistemul imunitar şi ameliorează starea de oboseală cronică.

Poate fi util şi în curele de slăbire, deoarece favorizează arderea caloriilor.

Ajută la reducerea depozitelor de grăsime din zona abdominală şi la construirea masei musculare.

Mod de administrare

Uleiul de peşte se poate găsi în farmacii sub formă de supliment alimentar.

Metodele de purificarea ale uleiul de peşte diferă de la o firmă la alta. De aceea trebuie urmărit dacă firma respectivă respectă nromele de producere şi strecurarea a uleiului pentru alcătuirea suplimentului.

Mai bun decât suplimentele cu ulei de pește este consumul direct de pește gras. Somonul, sardinele și macroul sunt cele mai bune surse de Omega-3.

Acești acizi grași reduc riscul apariției atacului de cord şi accidentelor vasculare cerebrale. Ajută la reducerea trigliceridelor și colesterolului din sânge. Previn aritmia cardiacă. Reglează tensiunea arterială

Efecte secundare

Nu se cunosc efecte secundare ale consumului de ulei de peşte. Atât doar că supradozajul (peste 3 g pe zi) poate cauza sângerări, mai ales nazale.

Unele specii de peşte mare pot conţine şi mercur, un metal toxic care poate afecta sănătatea.

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.