Ulei de USTUROI contra căderii părului – rețetă și utilizare
Proprietățile vindecătoare ale usturoiului sunt cunoscute omenirii de milenii. Usturoiul este unul din ingredientele de bază utilizate în foarte multe rețete medicinale populare, inclusiv în cosmetica naturală.
Măștile care conțin ulei de usturoi au un efect de întinerire a pielii și de combatere a coșurilor acneei. În ceea ce privește părul, uleiul de usturoi îmbunătățește circulația sângelui la nivelul scalpului și previne căderea părului.
Ce conține usturoiul
Uleiul de usturoi conține o pleiadă de compuși chimici (în special sulf), esențiali pentru vitalitatea și frumusețea podoabei capilare. După utilizarea uleiului de usturoi, părul crește mult mai repede, devine mai rezistent și arată mult mai sănătos. În uleiul de usturoi se regăsesc următorii compuși utili în mod special pentru păr:
Sulf – protejează părul de factorii externi distructivi și îi oferă necesarul de proteine. Lipsa de sulf poate provoca păr fragil, mătreață și vârfuri despicate.
Seleniu – un conductor pentru alte minerale importante, acesta facilitează asimilarea lor în corp. Deficitul de seleniu poate duce la căderea părului și stoparea creșterii lui. Seleniul se găsește în cantități foarte mici în alimente, de aceea măștile cu ulei de usturoi folosite extern pot rezolva această problemă.
Vitamina C – este implicată în producția de colagen, un material constructiv important pentru celulele de piele și păr.
Vitamina B1 – face părul rezistent, mătăsos și lucios, iar Vitamina B6 previne uscarea excesivă a scalpului și apariția mătreții.
Fier – este implicat în formarea de celule roșii de sânge, esențiale pentru oxigenarea corespunzătoare a foliculilor de păr.
Mangan – ajută la absorbția fierului, previne bolile de piele și stoparea creșterii părului.
Calciu – lipsa acestui mineral poate duce la căderea părului.
Cum se prepară uleiul de usturoi
Uleiul de usturoi se poate prepara foarte ușor acasă. Puneți 350 g de usturoi curățat și tocat mărunt într-un borcan de sticlă, și acoperiți-l cu 1 litru de ulei de măsline. Puneți capacul și lăsați-l 2 săptămâni, agitând borcanul zilnic. Strecurați apoi uleiul printr-un tifon dublu, și păstrați-l într-o sticlă.
→ Cum se folosește
Pentru întărirea rădăcinii părului, prevenirea căderii părului și buna oxigenare a foliculilor de păr, se aplică puțin ulei de usturoi pe pielea capului și se masează câteva minute. La final, se spală cu șampon. Opțional, uleiul poate fi distribuit și pe lungimea părului, caz în care se lasă să acționeze 2 ore, sau peste noapte.
Pentru stimularea procesului de creștere a părului, amestecați 1 ceașcă de ulei de usturoi cu câteva linguri de iaurt simplu, miere sau gălbenuș de ou. Aplicați masca rezultată pe păr. Dacă aveți timp, lăsați remediul să acționeze 2-3 ore, apoi spălați cu șamponul obișnuit.
Pentru a combate mirosul neplăcut de usturoi, după aplicarea măștii și spălarea cu șampon, clătiți părul cu o soluție din apă (3 părți) și oțet (1 parte). Oțetul de mere ajută nu doar alungă mirosul, ci întărește și dă mai mult luciu părului.
Administrat intern, pentru alte boli
Uleiul extras din tuberculii acestei plante este un remediu foarte valoros pentru tratarea unor boli: afecțiuni infecțioase, respiratorii, ateroscleroză, hipotiroidism sau probleme cardiovasculare, vene varicoase, proasta funcționare a tractului gastrointestinal, cancer sau imunitate scăzută. Se folosește ca un ulei vegetal normal, la salate sau alte mâncăruri.
multumiri…
E foarte bun tratamentul ,mirosul in schimb se duce greu.