Ceai din Coji de Ceapă: Răceală, Inimă, Reumatism

Atât miezul, cât şi cojile care învelesc cu delicateţe legumele pe care le consumăm vin la pachet. Cojile cepei de pildă conţin o gamă impresionantă de minerale, vitamine şi multe alte micro-elemente esenţiale pentru sănătate: calciu, magneziu, fier, potasiu, seleniu, cupru sau crom.

Ceai din Coji de Ceapă: Leac Pentru Răceală, Inimă, Reumatism şi Cancer

Din cojile de ceapă pe care de regulă le aruncăm, se poate prepara un ceai cu efecte vindecătoare remarcabile: antiseptice, diuretice, purgative, antiinflamatoare, antihistaminice. Ceaiul de ceapă este recomandat de medicina alternativă în tratarea a numeroase afecţiuni respiratorii, cardiace şi reumatice.

Beneficiile ceaiului de ceapă

Dacă răsfoim prin leacurile preparate de buncii noştri, cu siguranţă vom găsi multiple recomandări la capitolul ceai din coji de ceapă. Aceleaşi substanţe hrănitoare şi vindecătoare conţinute de cojile de ceapă se mai găsesc şi în cojile de usturoi, în cojile de mere şi în ceaiul verde.

Leac pentru tuse, astm şi bronşită

Ceaiul de ceapă este bun mai cu seamă în tratarea răcelii şi simptomelor de gripă, întrucât are efecte expectorante de excepţie. Tusea seacă şi bronşita sunt simptome şi afecţiuni care se pot trata uşor cu ajutorul decoctului de ceapă. Elixirul miraculos se prepară din 2 cepe întregi, spălate şi fierte cu tot cu coajă în 1,5 litri de apă vreme de 15 minute. Decoctul se bea pe stomacul gol, cu puţină miere de albine pentru un gust mai tolerabil.

 Întăreşte inima şi previne afecţiunile cardiace

În cojile de ceapă se regăsesc substanţe puternice cu rol de fortifiere a sistemului imunitar şi a inimii. Ceaiul din coji de ceapă este un leac fenomenal pentru bolnavii de hipertensiune arterială. Consumul de ceai de ceapă va îmbuntăţi considerabil starea de sănătate a organismului. Studii recente au descoperit că ceaiul din coji de ceapă este ideal pentru prevenirea bolilor cardiace, scăderea riscului de infarct miocardic, tromboză şi accidente vascular-cerebrale.

Ameliorează crampele musculare, dureri reumatice, artrita

Pentru ameliorarea durerilor de cap şi de muşchi, se recomandă consumul a unei căni de ceai preparat dintr-o linguriţă de coji de ceapă şi 200 ml de apă fierbinte. Se lasă la infuzat 10 minute, apoi se strecoară şi se bea astfel: o jumătate de pahar la ora 18, şi cealalată jumătate la ora 21. Cura cu ceai de ceapă în acest caz poate mai multe luni, dat fiind faptul că efectele se simt după 3 luni de consum neîntrerupt.

Tratează ochii iritaţi şi protejează vederea

În cazurile de suprasolicitare a vederii, ceaiul de ceapă poate ameliora simptomele de înroşire şi iritare a ochilor. Consumul ceaiului de ceapă contribuie enorm la menţinerea acuităţii vizuale şi prevenirea schimbării ochelarilor cu diptorii mari.

Reglează tulburările menstruale

Ceaiul preparat dintr-o lingură de coji de ceapă şi 300 ml de apă ajută foarte mult la reglarea ciclului menstrual. Ceaiul de ceapă se va bea în 3 reprize pe parcursul unei zile. Cura durează o săptămână şi se începe de regulă în a 10-a zi după terminarea menstruaţiei.

Ceaiul de ceapă este un medicament excelent :

  Stimularea producţiei secreţiei biliare
  Prevenirea spargerii capilariilor
 Tratarea picioarelor umflate, cu aspect vânăt din cauza hemoragiile subcutanate
  Tratarea dereglărilor tractului gastro-intestinal

Atenţie! Ceaiul de ceapa scade tensiunea.

7 comentarii

  1. INCERCAM SPERAM SA NE SCADA TENSIUNEA

  2. Adevarat ,stiu ca este ff. bun !

  3. f bun eu tratez pe fetita mea cacest ceai cand este racita eu nu mai folosesc medicine.

  4. un ceai foarte bun.un leac babesc dar e bun

  5. dar gustul este o problema pentru mine!

  6. adauga o lamaie la fiebere ii schimba gustu

  7. Daca ai hipotensiune(tensiune mica )poti face cura cu ceai de frunze de ceapa?majoritatea spun ca,este bun pentru inima dar nu specifica dava si pentru cei cu tensiunea mica

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.