Prelungirea stării de TINEREȚE este posibilă – fitoterapeutul Constantin Milică

Bătrânețea nu este și nu trebuie privită ca pe o boală, sunt de părere fitoterapeuții români de seamă, precum Ovidiu Bojor sau Constantin Milică. Propoarele longevive demonstrează acest lucru. Oamenii care trăiesc până la vârste înaintate nu mor din cauza bătrâneții, ci din cauza unei boli, precum o simplă răceală.

Secretul tinereții prelunite constă în ritmul, stilul și calitatea vieții noastre. Profesorul Ovidiu Bojor spune că, pe lângă factorii genetici și mediul geografic, longevitatea este influențată de alimentație, de nivelul de puritate al aerului și de activitatea fizică și intelectuală a unei populații.

Prelungirea Tinereții

Prelungirea Tinereții

Atât alimentele, cât și plantele medicinale ne pot servi ca tonice și leacuri pentru păstrarea sănătății și a tinereții. Dumnezeu a pus în ele compușii necesari pentru a ne hrăni, tămădui și fortifica trupește.

Profesorul universitar Constantin Milică de la Universitatea de Științe Agricole din Iași recomandă persoanelor vârstnice să folosească mai multe alimente și plante care pot încetini procesul de îmbătrânire, atât la nivel mental, cât și fizic.

Cimbrul, rozmarinul, salvia, fructele de pădure, ginkgo biloba, ginseng, turmericul, coada-calului, urzica, păpădia, ceapa, usturoiul, broccoli, varza, morcovii, avocado, merele, afinele, cătina, strugurii, vinul roșu, orzul verde, nucile, și în general sursele naturale de antioxidanți – sunt doar câteva exemple de plante și fructe care trebuie incluse într-o dietă anti-îmbătrânire.

• Conservarea tinereții organismului

– rozmarin, ginseng, păducel și tei
– măceșe, funze de fragi, anghinare
– amestec din fructe de anason, fenicul și mărar în cantități egale
– 1 cană de ceai de coada-calului, sunătoare, măceșe și frunze de fragi, dimineața pe stomacul gol
– după cele 3 mese ale zilei se bea 1 cană cu suc de fructe de pădure, diluat cu apă și îndulcit cu miere, sau 1 cană cu ceai verde

• Prevenirea îmbătrânirii premature

– infuzie de frasin (frunze), păpădie, anghinare, flori de tei, conuri de hamei, cătușnică și creasta-cocoșului

• Prevenirea modificărilor fizice și psihice cauzate de vârsta înaintată

– infuzie de păpădie și ardei iute
– germeni de orz
– sirop din ceapă albă (zdrobită și macerată 24 de ore)

Întărirea memoriei

– infuzie de roiniță, salvie și fragi de pădure
– fiertură sau tinctură din cerențel (rădăcini)
– tinctură de Gingko biloba, leurdă și brânca ursului
– rădăcini de angelică macerate în vin

• Menținerea tonusului corpului și minții

– vârfuri de urzici tinere macerate în vin
– fiertură din rădăcină de lemn dulce

• Parkinson, tremurul membrelor și al capului

– infuzie de sunătoare, lavandă, cimbru și urzică (pentru Parkinson, tremurul membrelor și al capului)

• Tremurul brațelor

– 2-3 băi pe zi cu infuzie de coada-șoricelului, frasin, coada-calului, mesteacăn și coada-racului
– Unguent de sunătoare, tătăneasă, lavandă și ricin

• Picioare obosite

– baie cu fiertură de coajă de salcie (se folosesc 100 g de plantă, fiartă timp de 1 oră în 4 litri de apă)

Surse articol:
1. http://lataifas.ro/ganduri-idei-citate/61557/imbatranirea-nu-trebuie-considerata-drept-boala/
2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3459459/
2. http://www.farmacia-verde.ro/2013/08/08/decoctul-din-coaja-de-salcie-trateaza-oboseala-picioarelor/

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.