Infecţii în Ureche – 10 Tratamente Naturiste Eficiente
Infecţiile la nivelul urechii sunt cel mai adesea cauzate de virusuri sau bacterii care apar la nivelul urechii medii, mai ales la copii. Acumularea de ceară în ureche, infecţiile respiratorii superioare, alergiile alimentare, alergiile din mediu, deficienţele nutriţionale, leziunile interne sau chiar genetica sunt factor care contribuie la apariţia infecţiilor în ureche.
Urechea este formată din trei părți: externă, internă şi mijlocie. Fiecare parte are funcţii specifice care ne ajută să putem auzi. Undele de sunet sunt trimise la nervi, astfel încât creierul să poată procesa sunetul. Procesul prin care noi recunoaştem sunetul şi îl înţelegem este unul foarte complex. Infecţiile ORL pot să apară în oricare dintre cele trei părţi. Infecţiile urechii interioare sunt însă cele mai grave.
Infecţii în ureche – Simptome
Dintre cele mai comune semne ale infecţiilor ORL sunt: durerile în ureche, dureri de cap, răspuns slab la sunete, febră mare, lichid în ureche, vărsături, diaree. Netratarea la timp a infecţiilor urechii poate duce la complicaţii, cum este deteriorarea sau chiar ruperea timpanului, reapariţia infecţiilor şi cronicizarea lor, până la surditate.
1. O sticlă de apă caldă
Cât mai curând posibil de la primele semne, se aplică o cantitate de căldură asupra urechii infectate. Acest lucru va reduce rapid durerea şi va împiedica de asemenea infestarea cu microorganisme.
Se încălzeşte o sticlă cu apă şi se apasă pe ureche. Se poate folosi de asemenea o compresă caldă. Se înmoaie un prosop curat în apă călduţă, se stoarece excesul de apă şi se aplică pe urechea infectată. Se ţine doar 5 minute, nu mai mult.
2. Sare caldă
Sarea este cel mai simplu şi disponibil remediu pentru infecţii ale urechii. Se încălzeşte o cană de sare în cuptorul cu microunde timp de 3-5 minute. Sarea caldă se pune apoi într-un ciorap gros sau într-un săculeţ de pânză, şi se închide de la gură. Se aplică sarea astfel împachetată sub urechea afectată, timp de 5-10 minute. procedeul se face zilnic, de câte ori este necesar. Căldura generată de sare va ajuta la eliminarea lichidului din ureche, la reducerea inflamaţiei şi la calmarea durerii.
Ca o alternativă, se poate folosi orez în loc de sare, în acelaşi mod descris mai sus.
3. Ulei de Arbore de Ceai
Uleiul de arbore de ceai are proprietăţi antibacteriene eficiente, care pot oferi instant o reducere a simptomelor dureroase în cazul infecţiilor ORL.
Se amestecă 3 picături de ulei de arbore de ceai cu 2 linguri de ulei de măsline, o linguriţă de argint coloidal şi o linguriță de oţet de mere. Se încălzeşte uşor amestecul. Se stă pe o parte, cu capul pe un prosop cu urechea infectată sus. Cu o pipetă, se picură amestecul în urche, şi se lasă să acţionete 5 minute. Apoi se stă culcat cu urechea infectată pe prosop, astfel încât soluţia să se scurgă din ureche complet. Procedeul se repetă de 2-3 ori pe zi, timp de 2 zile.
4. Ulei de usturoi
Usturoiul are proprietăţi antimicrobiene şi de calmare a durerilor fizice, ceea ce îl face extrem de eficient în tratarea infecţiilor urechii.
Se pun în urechea bolnavă câteva picături de suc de usturoi sau ulei de usturoi, de 2-3 ori pe zi. Sau, se pot fierbe 2-3 căţei de usturoi în apă timp de 5 minute. Apoi se zdrobesc şi se adaugă un pic ce sare. Amestecul se pune într-o cârpă curată şi se aplică în urechea infectată. Se recomandă de asemenea consumul a 2-3 căţei de usturoi crud pe zi, pentru accelerarea procesului de vindecare.
5. Suc de frunze de mango
Extractul de frunze de mango este un tratament rapid şi eficient pentru infecţiile urechii. Se pisează 2-3 frunze de Mango şi se extrage sucul. Se încălzeşte uşor, şi cu o pipetă, se pun 3-4 picături în ureche. În câteva minute durerea se va diminua. Acest remediu se poate face de 2-3 ori pe zi, până la vindecarea completă.
6. Suc de ceapă
Se taie o ceapă mică şi se încălzeşte într-un bol la cuptorul cu microunde timp de 1-2 minute. Se lasă la răcit şi apoi se stoarce sucul. Se pun 2-3 picături de suc de ceapă în urechea infectată şi se lasă câteva minute. Se stă apoi culcat cu urchea infectată în jos, pentru a lăsa să se scurgă sucul din ureche.
O altă opţiune este să se coacă la cuptor o ceapă timp de 30 de minute, şi apoi să se taie în jumătăţi. Acestea se înfăşoară într-o cârpă de bumbac gros şi se aşează cârpa pe ureche, timp de 5 minute. Procedeul se poate repeta după 10 minute.
7. Oţet de mere
Oţetul de mere este o alegere bună pentru tratarea infecţiilor urechii şi eliminarea ciupercilor care cauzează această afecţiune. Se amestecă o parte de oţet de mere cu o parte egală de apă sau alcool. Se înmoaie un tampon de vată în această soluţie şi se pune în ureche ca un dop. Se lasă să acţioneze 5 minute. Se scoate vata şi se stă pe partea opusă, pentru a elimina lichidul din ureche. Se usucă apoi urechea bine cu un uscător de păr. Se poate folosi şi oţet alb. Dacă infecţia urechii este cauzatp de tuburile Eustachian, se recomandă gargara cu oţet de mere.
8. Suc de busuioc
Pentru reducerea infecţiei şi a durerii, se pisează 5 frunze proaspete de busuioc şi se extrage sucul. Sucul de busuioc se aplică pe sau în jurul urechii infectate. Nu se pune suc de busuioc în canalul urechii.
O alternativă este să se combine câteva picături de ulei de busuioc cu o cantitate egală de ulei de nucă de cocos. În acest amestec, se înmoaie un tampon de bumac şi se şterge doar interiorul urechii, în jurul marginii exterioare şi în spatele urechii. Procedeul se repetă de 2 ori pe zi.
9. Ulei de măsline
Una dintre principalele cauze ale infecţiilor în ureche este ceara, care duce la un blocaj în trompele lui Eustachio şi la creşterea unor bacterii fungice. Se încălzeşte puţin ulei de măsline şi se pun câteva picături calde în urechea afectată. Uleiul de măsline ajută ceara să se înmoaie. Ceara se scoarte cu o scobitoare sau un băţ de chibrit înfăşurat în vată. Nu se introduce prea tare în ureche, deoarece poate deteriora timpanul. Se poate folosi şi ulei de muştar.
10. Laptele matern
Laptele matern este un leac minunat pentru infecţii ale urechii la copii şi adulţi, deoarece are anticorpi naturali care ajută la accelerarea procesului de vindecare prin reducerea inflamaţiei şi a disconfortului. Folosind o pipetă, se pun câteva picături în urechea infectată. Procedeul se repetă la un interval de câteva ore, după cum este necesar. Laptele matern este bun şi pentru tratarea infecţiilor oculare, tăieturilor şi arsurilor materne.
Dacă vreți sa rămâneți surzi faceți ce scrie!!!😂😂😂