MIEREA MANUKA – eficientă împotriva STAFILOCOCULUI auriu rezistent la antibiotice

Articol scris de Ana-Maria Postolache

Statisticile arată că rezistența la antibiotice ucide aproximativ 23.000 de pacienți pe an în SUA. Incidența crescută a mortalității și morbidității asociate cu utilizarea incorectă a antibioticelor a fost semnalată încă din anul 1996.

Rezistența la antibiotice crește într-un ritm alarmant. Numeroase tipuri de antibiotice sunt folosite astăzi nu doar în scop terapeutic, ci sunt practicate în scop preventiv și în alte industrii, precum cea a agriculturii și a creșterii animalelor.

Mierea manuka – Stafilococ auriu

 

Rezistența la antibiotice – o epidemie globală

De ani de zile, medicii supra-prescriu antibiotice. Un studiu realizat de Școala de Medicină de la Universitatea din Pennsylvania a arătat că doctorii folosesc în mod obișnuit antibiotice pentru a trata pacienții spitalizați cu infecții virale acute ale tractului respirator, în ciuda faptului că este bine cunoscută ineficiența antibioticelor împotriva virusurilor.

Foarte multe infecții (pneumonie, tuberculoză, gonoree) au devenit astăzi imposibil de tratat cu antibioticele convenționale, acestea devenind din ce în ce mai ineficiente. A crescut de asemenea rata utilizării săpunurilor și a dezinfectantelor de mâini antibacteriene.

Ca orice medicament puternic, antibioticele au o serie de efecte adverse. Administrate în mod inutil într-o boală, antibioticele distrug compoziția agentului infecțios din corp, favorizând adaptarea și mutațiile bacteriilor. În consecință, se dezvoltă tulpini noi, rezistente la regimul antibiotic curent.

Agenții antimicrobieni sunt cel puțin parțiali responsabili pentru dezvoltarea unor infecții severe, precum Stafilococul auriu rezistent la meticilină sau enterococii rezistenți la vancomicină.

_________________________

Mierea Manuka – remediu pentru rezistența la antibiotice

Mierea Manuka ar putea fi o soluție naturală antică la o epidemie modernă.

Cercetătorii de la Universitatea de Tehnologie din Sydney au descoperit că mierea Manuka de grad medicinal îmbunătățește eficiența antibioticelor și împiedică bacteriile să dezvolte rezistență la antibiotice.

Acest efect a fost demonstrat într-un studiu realizat pe infecții cronice ale pielii. Stafilococul auriu tratat doar cu Rifampicină ar fi devenit rezistent la antibiotic, însă când cercetătorii au adăugat și miere de manuka, combinația a fost eficientă.

_________________________

Mierea manuka – proprietăți, beneficii

Dintre toate tipurile de miere, mierea Manuka este în mod special vindecătoare. Provine de la florile plantei Manuka, ce crește în Noua Zeelandă.

Mierea manuka are efecte antibacteriene mult mai puternice și extinse decât mierea obișnuită. Are o activitate antibacteriană diversă, fiind utilă în diferite infecții cutanate severe.

Principalul ingredient activ din mierea manuka se numește metilglicoxal (MG), un compus care se găsește și în celelalte tipuri de miere, dar în cantități mai mici. Mierea de manuka ce are un UMF ridicat (10 sau mai mult) este considerată de grad terapeutic.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’ 3349, 3360, 3356, 3343′ button=’Cumpără aici’]

Este utilă în tratarea ulcerelor stomacale, a gastritei și a altor probleme digestive. Datorită proprietăților antibiotice, antifungice și antivirale, mierea Manuka este utilizată în numeroase afecțiuni:

– răceli
– dureri în gât
– sinuzită
– conjunctivită
– reflux de acid
– arsuri stomacale
– dermatite
– acnee

Vezi și Mierea MANUKA – medicamentul naturii care devansează antibioticele

Mierea manuka este închisă la culoare și are o aromă intensă. Poate fi folosită la fel ca orice miere, ca atare, sau ca îndulcitor.

Surse:
1. Greenmedinfo, Manuka Honey Effective Against Antibiotic Resistant MRSA: http://www.greenmedinfo.com/blog/manuka-honey-effective-against-antibiotic-resistant-mrsa
2. Yacob Habboush, Nilmarie Guzman. Antibiotic Resistance: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK513277/
3. Alexander Muacevic and John R Adler, Sojib Bin Zaman, Muhammed Awlad Hussain, Rachel Nye, Varshil Mehta, Kazi Taib Mamun, and Naznin Hossain. A Review on Antibiotic Resistance: Alarm Bells are Ringing. Cureus. 2017: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5573035/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.