Mierea MANUKA are proprietăți ANTICANCERIGENE și ANTIBACTERIENE mai mari decât alte tipuri de miere

O recenzie recentă (2017), realizată de oameni de știință din Iran și Pakistan a arătat că mierea Manuka are efecte anticancerigene.

Cercetătorii au investigat proprietățile terapeutice ale acestui tip de miere și compoziția sa chimică (îndeosebi a conținutului de flavonoide și polifenoli) în regenerarea tisulară.

Miere manuka proprietati beneficii

 

Lucrările revizuite au arătat că mierea Manuka are capacitatea de a inhiba procesul carcinogenezei prin controlul diferitelor procese moleculare și a progresiei celulelor canceroase.

Mierea Manuka a demonstrat numeroase activități biologice: antioxidante, antimicrobiene și anti-proliferative. Oamenii de știință încearcă să folosească acest tip de miere pentru regenerarea țesuturilor.

Eficiența sa în acest domeniu s-ar putea datoria capacității sale de a inhiba dezvoltarea bacteriilor și de a stimula vindecarea rănilor și regenerarea țesuturilor. Compușii din mierea Manuka au și proprietăți imunomodulatoare.

Mierea este cunoscută pentru calitățile sale vindecătoare încă din antichitate. A fost folosită în diferite culturi ca remediu pentru arsuri, răni, ulcerații sau cataractă. Studiile recente au confirmat multe din utilizările sale medicinale.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids= ‘3360, 3356′ button=’Cumpără aici’]

Mierea Manuka este un tip de miere monoflorală derivată din copacul Manuka (Leptospermum scoparium) din Noua Zeelandă. A atras atenția cercetătorilor datorită capacităților sale antimicrobiene și antioxidante puternice.

Un studiu din 2013 a arătat că mierea Manuka inhibă dezvoltarea bacteriei Clostridium difficile. Această infecție se transmite mai ales în mediul spitalicesc și apare adesea din cauza administrării de antibiotice. Infecția produce scaune diareice apoase dese și dureri abdominaleMierea Manuka a inhibat în proporție de 50% această bacterie, iar efectul a persistat timp de 7 zile.

În 2014, cercetătorii germani au testat activitatea antibacteriană a mierii Manuka și au descoperit că aceasta este mult mai mare comparativ cu a altor tipuri de miere.

Preparatele pe bază de miere Manuka au fost mai eficiente în inhibarea creșterii bacteriilor Porphyromonas gingivalis și Aggregatibacter actinomycetemcomitans (care produc infecții paradontale).

__________________________

Surse:
1. Schmidlin PR1, English H, Duncan W, Belibasakis GN, Thurnheer T. Antibacterial potential of Manuka honey against three oral bacteria in vitro. Swiss Dent J. 2014: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25253413
2. Niaz K, Maqbool F, Bahadar H, Abdollahi M. Health Benefits of Manuka Honey as an Essential Constituent for Tissue Regeneration. Curr Drug Metab. 2017: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28901255
3. Alvarez-Suarez JM, Gasparrini M, Forbes-Hernández TY, Mazzoni L, Giampieri F. The Composition and Biological Activity of Honey: A Focus on Manuka Honey. Foods. 2014: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28234328
4. Hammond EN, Donkor ES. Antibacterial effect of Manuka honey on Clostridium difficile. BMC Res Notes: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23651562

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.