VINETE marinate, cu USTUROI și MĂRAR

Această rețetă ne oferă o metodă inedită de a consuma și păstra vinetele într-o formă cât mai sănătoasă și naturală. Vinetele sunt bogate în antioxidanți și minerale. Conțin fibre, potasiu, vitamina B6, vitamina C, fier, magneziu și antocianini.

Beneficiile consumului de vinete se adresează funcțiilor cognitive (îmbunătățesc memoria, previn tulburările mentale asociate cu vârsta) și sistemului cardiovascular (scad nivelul colesterolului). Vinetele ajută la pierderea în greutate (reduc apetitul și dau sațietate) și combat cancerul.

Vinete Marinate

Vinete Marinate

Marinarea este un procedeu vechi, care are la bază ideea de potențare a aromelor unui aliment, prin infuzarea acestuia într-o soluție acidă (preparată din oțet, suc de lămâie sau vin), sau enzimatică (preparată cu fructe bogate în enzime, precum ananas). Marinata conține mirodenii diverse, condimente și ulei, care ajută la îmbunătățirea gustului.

Vinete marinate cu usturoi și mărar – rețetă

Puteți folosi și alte mirodenii pentru a face vinetele mai gustoase. Sau puteți adăuga și alte legume, precum ardei grași.

Ingrediente

• 1 kg de vinete
• ½ căpățână de usturoi
• 100 g de mărar
• 150 ml de ulei
• 5 linguri de oțet de 9 grade
• 1 lingură de sare
• 1 ½ litri de apă

Preparare

Puteți lăsa vinetele cu tot cu coajă, dacă sunt din grădina proprie sau dintr-o sursă sigură. Tăiați-le rondele sau cubulețele grosuțe.

Puneți apa la fiert într-o cratiță, împreună cu sarea și oțetul. Când clocotește, adăugați vinetele, și lăsați-le să fiarbă 5 minute. Turnați-le apoi într-o strecurătoare mari și lăsați-le la scurs circa o oră, pentru a se răcori.

Puneți apoi bucățile de vinete într-un lighean mare, și adăugați usturoiul și mărarul tocate mărunt. Adăugați și uleiul și amestecați bine cu mâinile curate.

Transferați compoziția în borcane de sticlă curate, închise ermetic. Lăsați-le la macerat o zi în frigider, apoi sunt bune de mâncat.

Aceste vinete se pot consuma ca atare, ca o salată. Puteți adăuga în ea și câteva cubulețe de cartofi fierți sau copți, ciuperci, măsline, ardei gras, roșii sau alte legume. Vinetele marinate pot acompania de asemenea o mâncare mai sofisticată.

Sursă: http://www.medicalnewstoday.com/articles/279359.php

2 comentarii

  1. da! se aproba, sint f bune! 🙂

  2. super reteta , multumesc

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.