Drob cu nuci și legume – rețetă de post

Nucile sunt fructe foarte hrănitoare și energizante, de aceea sunt un adaos foarte bun în preparatele de post sau de regim.

Conțin proteine în proporție de 20% și grăsimi bune în proporție de 60%.

Drob vegan de legume

Imagine cu titlu sugestiv: drob vegan de legume: Scott Veg

Aceste fructe au fost asociate cu îmbunătățirea și menținerea sănătății sistemului cardiovascular și a creierului.

Au demonstrat de asemenea proprietăți anticancerigene.

Un mod excelent de a incorpora nuci în dieta săptămânală este acest drob vegetal. Este o mâncare foarte nutritivă și sățioasă.

Conține orez integral și un amestec gustos de legume. Rețeta este foarte simplă și merită încercată.

Drob de nuci – rețetă

Lista ingredientelor pare lungă, însă prepararea acestui drob nu este deloc complicată. Puteți folosi și o altă combinație de legume, după preferință.

Ingrediente

• 1 pahar de orez integral
• 1 pahar de nuci
• 4 cepe mari
• 1 morcov
• 1 cartof
• 1 țelină mică
• 1 pahar de pesmet
• 3 linguri de ulei
• 2 legături de pătrunjel, mărar, alte verdețuri
• 2 pahare de apă sau supă de legume strecurată
• 1 linguriță de sare
• 1 linguriță de mirodenii
• 1 linguriță de boia de ardei dulce

Preparare

Alegeți orezul de impurități și spălați-l bine. Puneți-l la fiert într-o cratiță cu 1,5 litri de apă și lăsați-l 35 de minute.

Între timp, spălați cartoful bine și puneți-l la fiert în coajă. Curățați-l cât e cald și pasați-l sub formă de piure.

Curățați cepele, spălați-le, tăiați-le mărunt și puneți-le într-o cratiță. Căliți-le cu puțină apă. Adăugați morcovul și țelina date pe răzătoarea cu găuri mari.

Într-un bol încăpător, amestecați orezul fiert cu legumele călite, nucile pisate, verdețurile tocate mărunt, apa sau supa strecurată, mirodeniile, sarea și uleiul.

Trebuie să obțineți o compoziție omogenă.

Transferați compoziția drobului într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei. Introduceți tava în cuptorul încins și lăsați focul la mediu.

Drobul este gata în aproximativ jumătate de oră.

Sursa rețetei: „Rețete Pentru Sănătatea Noastră”, Elena Pridie

1 comentariu

  1. Trebuie sa fie foarte gustos as zice😄

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.