Adăugați COAJĂ de LĂMÂIE în mâncăruri pentru a combate DIABETUL, COLESTEROLUL și CANCERUL

Obiceiul de a bea un pahar de apă cu suc de lămâie dimineața ajută nu doar la curățarea corpului de toxine și pierderea în greutate, ci și la creșterea imunității. Nici coaja de lămâie nu este de aruncat.

Coaja citricelor este mai mult decât un aromatizant deosebit pentru deserturi și băuturi. Conține calciu, vitamina C, fibre și potasiu. Studiile au arătat că în stratul exterior al fructelor citrice se găsesc compuși antioxidanți cu proprietăți antidiabetice și hipocolesterolemiante, în cantități deosebit de mari.

Coajă de Lămâie Beneficii

Coajă de Lămâie Beneficii

Din acest motiv, nu trebuie să aruncăm niciodată coaja de lămâie, ci să o păstrăm în frigider sau în congelator. În acest sens, o putem da pe răzătoare sau tăia rondele.

Este plină de antioxidanți

Coaja de lămâie este plină de flavonoide și polifenoli, antioxidanți care ajută la controlul nivelul glucozei din sânge. Polifenolii îmbunătățesc rezistența la insulină prin faptul că suprimă depunerea de grăsime la nivelul abdomenului.

Naringina și hesperidina sunt alți doi compuși regăsiți în coaja de lămâie care ajută la controlul diabetului prin suprimarea metabolismului glucozei.

Și pectina din cojile de citrice a demonstrat efecte terapeutice importante. Studiile preliminare realizate de cercetătorii olandezi de la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității Utrecht, au arătat că hamsterii hrăniți cu coji de citrice au avut un nivel mai mic al colesterolului din sânge și din ficat.

Cercetătorii de la Universitatea National Kaohsiung Marine (Department of Seafood Science) din Taiwan au descoperit că un extract obținut din varietăți diferite de coji de citrice ar putea combate cancerul, în special cel de prostată. Coaja de lămâie conține 2 compuși care combat dezvoltarea cancerului: limonen și salvestrol Q40.

Cum să folosim coaja de lămâie

Coaja de lămâie poate fi folosită în locul sucului de lămâie în unele mâncăruri, sucuri și ceaiuri. Preparatele vor avea o aromă mult mai bogată și un gust mai plăcut. Putem adăuga coajă rasă de lămâie în salate, în cerealele de dimineață, în băuturi și în mâncărurile preparate.

Coaja de lămâie poate fi folosită și pentru marinarea diferitelor tipuri de carne slabă, precum pui sau pește.

Coajă de Lămâie în Mâncăruri

Coajă de Lămâie în Mâncăruri

Din coaja de lămâie putem de asemenea prepara un extract sau esență (rețeta în acest articol).

Cel mai bun mod de conservare a cojilor de lămâie este congelarea. Spălați lămâile cu apă, oțet și bicarbonat, apoi decojiți-le și păstrați cojile în congelator. Când doriți să o adăugați în preparate culinare, dați-o pe răzătoare.

În acest articol puteți găsi mai multe informații despre modul de spălare și utilizare a cojii de lămâie.

Atenție, coaja de lămâie nu poate înlocui medicamentele pentru diabet sau colesterol.

Surse articol:

http://www.thehealthsite.com/diseases-conditions/sprinkle-lemon-zest-on-your-food-to-control-your-diabetes-b0116/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11990004
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23673480

Citeşte mai multe despre:

5 comentarii

  1. Si de unde stii ca lamaia nu a fost impregnata cu conservanti toxici?

  2. Eu pun coaje de citrice in salata de fructe ! Si am o persoana care nu este de acord 😂 Sa vedem ce zice acum?!

  3. E buna coaja de lămâie de la sursa ta naturala nu din comerț fiindcă este toxica!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.