CANCERUL – recomandări importante legate de alimentație + remedii naturale
Alimentația are un cuvânt greu de spus în vindecarea bolilor canceroase. Există foarte multe recomandări legate de ceea ce ar trebui să mănânce un bolnav de cancer, pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate și chiar a stopa evoluția bolii.
• Suc de zarzavat
Alimentele trebuie să conțină cât mai multe resurse vitale (enzime), adică să fie consumate crude, proaspete. Sucul de zarzavaturi îndeplinește foarte bine aceste cerințe. Se pot folosi: pătrunjel, leuștean, mărar, spanac, salată verde, țelină, leurdă, ștevie, lobodă, urzici, și plante aromate, precum: mentă, rozmarin, busuioc, măghiran, cimbru și oregano.
• Cura cu suc de legume
Înainte de a începe tratamentul naturist, este bine ca bolnavul de cancer să urmeze o cură de 2 luni cu sucuri de legume. Dacă este vorba despre cancer de stomac, cura poate dura și mai mult, 3-4 luni.
Se renunță la mesele propriu-zise, și se bea suc, câte 1 pahar în fiecare oră, sau chiar mai mult. Acest tip de hrană ajută sistemul imunitar să lupte împotriva cancerului. Ea poate întreține trupul pentru o perioadă lungă de timp. Sucurile conțin o bogăției de nutrienți într-o formă concentrată. De pildă, ne este greu să mâncăm 4-6 morcovi odată. Însă dacă îi folosim la suc, îi vom consuma mai ușor.
Amestecul de sucuri constă din suc de morcovi, în cea mai mare parte, restul putând fi completat cu suc de sfeclă roșie, suc de varză, cartofi, ceapă, măr, ghimbir și zarzavaturi. Morcovii sunt considerați cele mai bune legume anti-cancer. Într-o recenzie a 206 studii pe oameni, morcovii au demonstrat o putere uimitoare de vindecare a cancerului. Se pot bea până la 1-2 litri de suc de morcovi pe zi.
Cruciferele sunt foarte importante – varza, broccoli, kale, conopidă, năsturel, ridichi, frunze de muștar, deoarece au proprietăți anti-cancerigene și detoxifiante.
Pentru un plus de proteine, mixați legumele și/sau fructele în blender cu iaurt și câteva nuci sau semințe. Dacă nu este ciroză, sucurile se pot amesteca cu lapte de capră crud (1 parte lapte, 3 părți suc).
Se pregătesc de dimineață 1-2 litri de suc. O parte se bea dimineața, o parte se păstrează la frigider până după-amiază. După finalizarea curei cu sucuri, se trece treptat la o alimentație bazată pe crudități.
• Alimentația după cura cu sucuri
Cei care reușesc să țină cura de 2 luni cu sucuri naturale pot începe să mănânce după aceea alimente vegetale crude, în cantități mici. Trebuie excluse orice chimicale (produsele din magazine). Hrana nu trebuie să fie acidă. Trebuie să fie cât mai bogată în vitamine și enzime (alimentele se mănâncă crude, fără preparare termică).
Trebuie reținut că orice fruct de culoare albastru închis, violet, negru sau roșu este recomandat în terapia cancerului, deoarece acestea conțin mulți antioxidanți și compuși cu proprietăți anticancer dovedite în studii: struguri negri (cu tot cu coajă și semințe), zmeură, căpșuni, afine, coacăze, cătină, măceșe, mur, prune, și alte fructe non-citrice, piersici și caise (mai ales sâmburii de caise), ananas și roșii.
Cereale integrale: grâu, secară, mei, orez, quinoa etc., sub formă de terci, turte sau pâine, hrișcă înmuiată în apă, semințe de dovleac, borș crude de tărâțe de grâu, semințe de chia, semințe de cânepă, semințe de susan etc.
• Usturoi zilnic
În cadrul acestei cure cu sucuri naturale, se recomandă și consumul a 3-4 căței de usturoi pe zi, dintre care 2 căței seara. Dacă este vorba despre cancer de stomac, se va mânca doar 1 cățel de usturoi pe zi.
• Ceai mixt
Foarte bun este și acest ceai din mai multe plante:
– gălbenele
– urzică
– angelică
– obligeană
– virnanț
– bănuțel
• Alimente de evitat
Trebuie evitate toate produsele animale, în special proteinele animale și grăsimile, zahărul rafinat, cerealele rafinate (făina albă, orezul alb etc), dulciurile din comerț care conțin zahăr sau îndulcitori artificiali. Axați-vă doar pe fructe și legume, crude, sau sub formă de sucuri sau smoothieuri.
Aceste sfaturi nu sunt menite să înlocuiască tratamentul oncologic. Ele pot fi urmate și în timpul terapiei clasice anti-cancer.
Vezi și alte articole pe această temă:
O Femeie S-a Vindecat de Cancer După Ce A Băut Zuc de Morcovi Timp de 8 Luni
Un Om S-a Vindecat de Cancer Prin Alimentație și Remedii Naturiste
Sursă: “203 Rețete de Hrană Vie”, Mihai Bășoiu, Mihaela Bășoiu
Minunat scris!