NU aruncați COAJA de LĂMÂIE – combate cancerul, scade colesterolul și tensiunea arterială (iată cum o putem folosi)

După stoarcerea unei lămâi, coaja ajunge de obicei în coșul de gunoi. Deși mulți dintre noi știu că în coajă se ascund cei mai mulți nutrienți, teama de pesticide nu ne lasă să ne folosim de aceste beneficii.

Coajă de Lămâie

Coajă de Lămâie

Coaja lămâiei conține de 5-10 ori mai multe vitamine decât sucul în sine: vitamina C, vitamina A, beta-caroten, precum și calciu, magneziu și potasiu.

Coaja este de asemenea o sursă importantă de compuși care luptă împotriva cancerului. Salvestrol Q40 este numele acestui compus, despre care cercetătorii britanici spun că poate combate celulele canceroase în stadiu incipient, în special în cazul cancerelor de sân, de colon și de piele. Acest compus anti-cancerigen este prezent nu doar în coaja citricelor, ci și în alte alimente: fructe de pădure, avocado, broccoli și măsline.

Limonadă din coji de lămâie

Această rețetă ajută în ateroscleroză, colesterol și hipertensiune. Combinația dintre vitamina C și vitamina P (flavonoide) din coaja de lămâie ajută la curățarea vaselor de sânge și scade colesterolul “rău” și tensiunea arterială, previne osteoporoza și întărește oasele.

O metodă eficientă, simplă și naturală de a îndepărta pesticidele din coaja fructelor și lămâilor este să le înmuiem într-o soluție din apă și oțet de mere timp de 10-15 minute, sau peste noapte.

Stoarceți sucul de la 2 lămâi, apoi tăiați cojile mărunt. Puneți-le într-un borcan de sticlă, și turnați peste ele apă caldă. Lăsați-le la infuzat 12 ore. Consumați câte 2 linguri din limonada rezultată din 3 în 3 ore, și câte 2 linguri înainte și după mese. După ce terminați limonada, preparați altă doză.

Coajă de lămâie congelată

Deși limonada este foarte gustoasă, nu este cea mai bună metodă de conservare a cojilor de lămâie. Încercați și această rețetă:

Spălați lămâile conform metodei sugerate mai sus, și păstrați-le în congelator. Radeți puțină coajă în mâncăruri, salate, supe, preparate din pește, fripturi sau deserturi. Medicii nutriționiști recomandă coaja rasă de lămâie în ceai sau apă caldă, în care se stoarce și zeama.

Citeşte mai multe despre:

20 comentarii

  1. Cu siguranță fac mult bine

  2. avem destule fructe suntem la mama lor ….

  3. si eu beau in fiecare zi apa lamaie ..

  4. Coaja spalata cu bicarbonat si otet

  5. Cojile de la lămâile netratate. …ca cele tratate cu chimicale mai bine lipsă. ….trebuie sa scrie pe ambalaj sau chiar pe lămâie este lipit un Sticker

  6. Probabil ca, tinute cateva ore, in apa cu bicarbonat de sodiu stins cu otet de mere, mai estompeaza din chimicale…

  7. Alta data foloseam coaja la prajituri.Acum…Sunt de acord cu ce a notat Adriana-miha…sa se aplice un semn ca nu sunt tapetate cu …stie cineva, substanta?

  8. Corect, mai bine le aruncati pe cele de banane…

  9. multumim pt retete !!!

  10. la noi cred că se aduc doar lămâi injectate! Ca să crăpăm mai repede!

  11. Cumparati mai bine un lamai

  12. lamai bio ca cel cumparat este daunator!

  13. Dar oare se stie ca unele coji de la lămâi nu sunt comestibile in Italia scrie care sunt bune si care nu așa ca atenție!!!!

  14. Ar fi bine ca reteta sa fie completa ,sa nu mergem pe ghicite,deci ,apa e la litru sau la metru ?

  15. Majoritatea fructelor sunt stropite..ca sa puteti folosi coaja, inainte de ale spala, tineti-le in apa cu bicarbonat sau apa cu ptet o jumatate de ora ,apoi le mai spalati si mincati-le fara grija si coaja

  16. Dar inainte de a le folosi trebuie indepartate pesticidele ( atat cat se poate ) prin spalare foarte bine cu apa ( unii spun si cu putin otet ) …

  17. Da ,daca sunt bio nu ceruite ca cele din marketuri

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.