Apă caldă cu CACAO – incomparabil mai bună decât orice antidepresiv sau medicament pentru inimă
Cacaua este cea mai bogată sursă de antioxidanți polifenoli, cu efecte cardio-protectoare senzaționale. Acum câteva mii de ani, când cacaua a fost “domesticită” pentru prima dată, oamenii o consumau în băuturi simple, neîndulcite, preparate cu apă.
Ciocolata neagră este la momentul actual cel mai sănătos “dulce” pe care nutriționiștii ni-l recomandă, referindu-se la acele sortimente cu un conținut de cacao de peste 70%. Cu toate acestea, astfel de produse au un adaos de zahăr și calorii care ne împiedică să ne bucurăm pe deplin de beneficiile pe care cacaua le are asupra sănătății noastre.
Cuprins
Cacao caldă – rețetă
Se pare că locuitorii din Guatemala au descoperit o metodă simplă și eficientă de a savura la maxim proprietățile terapeutice ale pudrei de cacao. Aceștia beau “cacao caldă”, preparată cu apă fierbinte. Fără lapte, fără zahăr.
Ingrediente
• 2 linguri de cacao
• 1 cană de apă fierbinte
Ingrediente opționale:
• ½ linguriță de scorțișoară
• 2 lingurițe de zahăr brun sau miere
• 1 lingură de lichior
Preparare
Puneți pulberea de cacao (zahărul, mierea și scorțișoara, dacă folosiți) într-o cană. Turnați puțină apă rece, și amestecați cu o linguriță, pentru când ingredientele să se omogenizeze și să se transforme într-o pastă. Turnați peste ele apa fierbinte, și amestecați.
Beți această cacao caldă dimineața, în loc de cafea. Dacă nu puteți renunța la cafea, beți cacaua caldă mai târziu, până în ora 14. Puteți înlocui cacaua cu carob (pudră de roșcove). Este la fel de bogată în antioxidanți. Se găsește la magazinele naturiste.
Beneficii
Cacaua este una din numeroasele miracole ale naturii. Este considerată titanul tuturor super-alimentelor nou cercetate de oamenii de știință. Unii spun că după apă, cacaua este cea mai sănătoasă substanță pe care o putem ingera.
Cacaua conține peste 700 de compuși cunoscuți, în special antioxidanți. Antioxidanții sunt compuși pe care plantele le fabrică pentru a preveni distrugerea prematură a propriilor celule, cauzată de expunerea la căldură, lumină, aer, umiditate și timp. În corpul nostru, mulți din acești compuși previn deteriorarea celulelor, îmbătrânirea prematură și bolile.
Pulberea de cacao este foarte bogată în polifenoli, un grup de antioxidanți protectori, regăsiți de asemenea în vinul roșu și în ceaiul verde: antociani, izoflavone, flavonoide, flavonoli și flavone. Aceștia au o influență benefică îndeosebi asupra sistemului cardiovascular.
– reduc riscul de infarct și atac vascular cerebral
– scad tensiunea arterială și combat hipertensiunea arterială
– scad colesterolul
– relaxează vasele de sânge
– subțiază sângele
– împiedică formarea de cheaguri
Un interes aparte al cercetătorilor s-a axat asupra flavonolilor din cacao: flavan-3-oli, catechine, epicatechine și proantocianidine. Acești compuși naturali nu doar protejează celulele corpului de distrugerea prematură, ci reduc și riscul de boli mortale.
Polifenolii din cacao își exercită efectul cardio-protector în două feluri: reduc oxidarea colesterolului “rău” (principalul factor al bolilor coronariene – infarctul și atacul vascular cerebral), și previn ateroscleroza. Cacaua are de asemenea un efect anti-coagulant asemănător aspirinei.
Chiar și o cantitate mică de cacao poate reduce colesterolul din sânge și tensiunea arterială. Consumul regulat de cacao s-a dovedit util în îmbunătățirea funcției generale a venelor și arterelor.
Cacaua caldă este de asemenea un tonic foarte bun pentru psihic: alungă depresia și îmbunătățește considerabil dispoziția.
Alte alimente bogate în antioxidanți care protejează sistemul cardiovascular sunt: ceapa, merele, ceaiul verde și vinul roșu.
Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’45042, 7562, 7220, 7564, 3034, 6526, 3048′ button=’Cumpără aici’]
Súper medicament
Asta beam pana in ’89…..cand ramaneam fara cafea!!!
Shalom ! aveti dreptate.Baruh ata Adonai.
acum citeva sute,mii de ani e posibil dar azi,daca adaugam,coca cola,redbull si alte bauturi cu cofeina adaugata cafeaua,nu stiu daca nu ar trebui facuta atentionare cui si cind sa se intrebuinteze cacao cu apa calda.fara informatii precise este pericol de chaos clar.
ai dreptate. cacaoa produce printre altele aciditate mare in organism ,deci e consumatoare mare de calciu. Cei cu deficit de calciu ar trebui sa aiba mare grija cu consumul de cacao.
Beam cand eram coopil cand nu erau parintii acasa atunci cand vroiam ceva dulce 🙂
Atentie ! cacaoa este un mare eliminator de calciu din organism.
Nu mai mult decât cafeaua….
pai zic ca suntem nascute doctorite ,noi acest lucru fara falsa modestie il stiam de cateva deceni de ani te pupa fata :)))))
Am sa incerc si eu.
He he he daca nessul este scump imi iau cacao, uite ce bine am facut!!!!!
Multumesc, asta fac de ceva vreme, este minunata! Multumesc pentru articol!
O consum cu placere, sustituind cafeaua! Si analizele vorbesc! Pt. ca,, Taifas,, are grija de sanatatea noastra! Multumesc! O zi placuta!
Ok dar cum ramane cu mierea cu apa fiarta?!?!?
eu pun mierea cand cacaoa „calda” e la temperatura pt.consum
Ionescu Violeta Asa si trebuie, doar ca Ei Nu explica clar, iar pt cine Nu stie ca mierea Isi pierde din proprietati Daca Este combinata cu apa fiarta, Nu prea are efectul dorit.
Mierea in apa fiarta si f.fierbinte ( ceai, cafea etc), devine toxica !…. se pune doar cand lichidul se raceste si devine caldut
Milio Gio da mierea Nu se Pune in apa , ceai ,cafe sau lapte cu o temperatura Mai mare de 38 grade
Interesant articol ..
Apă caldă dar sub patruzeci de grade…..!
Mierea se pune cand consumam, deci apa e calduta .
Asta da nu merge cu carne
Chiar îmi place cacao…. Multumesc de informatie
APA CALDA CU PUDRA DE ROSCOVE ,MULT MAI BUNA!
am inteles si am gasit cacao olandeza cu 22% grasime , dar scortisoara de care:? multumesc
Scorțișoară CEYLON, nu CASSIA. Scorțișoara Ceylon este din India, și este considerată cea originală. Scorțișoara Cassia este chinezească și conține mai multă cumarină, o subsanță care poate deveni toxică în doze mari, de aceea nu trebuie folosită în scopuri terapeutice.
Daca fac tratament pentru osteoporoza, gonartroza si varicoza, am voie sa consum cacao diluata in apa fierbinte?
Multumesc!
Cacao constipă. Uni sunt intoleranți ….
Super ! Dupa 5 zile am eliminat pe toate caile tot ce aveam in stomac si instant am slabit 2kg. Dupa alte 7 zile inca nu sunt acelasi ! Aveti grija ce tratamente si medicatii mai folositi de pe net ! 🙁