Peste 8.000 de lucrări ştiinţifice au asociat ZAHĂRUL RAFINAT cu bolile cronice

Unul din cele mai nocive lucruri pe care i le putem furniza organismului nostru este zahărul alb, rafinat. Nu ne referim aici la zahărul natural, cum este cel regăsit în fructe. O echipă de cercetători de la Universitatea din California, San San Francisco au revizuit recent peste 8.000 de lucrări ştiinţifice care arată că zahărul nu doar îngraşă, ci ne poate şi îmbolnăvi.

Zahăr Alb

Zahăr Alb

Zahărul rafinat este toxic pentru corp, mai ales pentru ficat

Acest proiect, numit SugarScience, expune zahărul ca principalul vinovat al apariţiei afecţiunilor metabolice, care pot duce la boli de inimă sau diabet de tip 2. Autorul acestui studiu, Laura Schmidt, profesor la Şcoala de Medicină de la Universitatea din California, San San Francisco susţine că descoperirile acestei cercetări sunt destul de clare: zahărul este extrem de toxic pentru corp şi organele vitale, inclusiv pentru ficat.

Sub ce nume se ascunde adaosul de zahăr din alimente

Conform investigaţiei acestora, aproximativ trei sferturi din alimentele ambalate şi procesate din comerţ conţin adaos de zahăr. Acest tip de zahăr este listat de regulă sub 61 de nume diferite, precum sirop de porumb bogat în fructoză, dextroză, suc evaporat de trestie de zahar sau zaharoză.

Cei mai mulţi dintre consumatori nu ştiu ce înseamnă aceste nume. Din acest motiv, milioane de oameni consumă mai mult zahăr decât cred, vor sau ar trebui. Excesul de zahăr poate duce la boli metabolice cronice, atât la persoanele slabe, cât şi la cele supraponderale. Sidromul metabolic este un risc pentru moarte prematură din cauza insuficienţei hepatice, atacul de cord sau cheaguri de sânge.

Depăşim doza zilnică de zahăr fără să ne dăm seama

Cea mai mare problemă este faptul că oamenii nu-şi dau seama de cantitatea mare de zahăr pe care o consumă zilnic. Conform Medical Xpress, un american consumă în medie 20 de linguriţe de zahăr pe zi (78 grame), cantitate care este mult prea mare faţă de doza recomandată de Asociaţia Americană a Inimii.

O singură cutie de cola sau altă băutură răcoritoare conţine cel puţin 9 linguriţe de zahăr adăugat, care este doza zilnică recomandă pentru bărbaţii adulţi. Femeile adulte nu trebuie să depăşească 6 linguriţe de zahăr pe zi, în timp ce copiii nu trebuie să consume mai mult de 3-6 linguriţe pe zi.

Fructele şi lactatele pot înlocui zahărul rafinat

Cel mai bun mod de a ne satisface nevoia de zahăr este consumul unui fruct, sau a unui produs lactat natural. Fructele şi legumele conţin fibre dietetice şi alte substanţe nutritive care ajută la „amortizarea” zahărului extrem de rapid procesat. Acest lucru protejează pancreasul de suprasolicitare şi scade riscul de diabet sau rezistenţă la insulină. Zahărul alb se poate înlocui de asemenea cu miere de albine, sirop de arţar sau stevia (îndulcitor natural).

1 comentariu

  1. De ce se distribuie pentru consum daca este asa toxic?Cine este de vina?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.