Sanctuarele din Sarmizegetusa Regia și Misterioasele Porți Energetice

Sarmizegetusa Regia, cea mai mare fortificație geto – dacă de pe teritoriul țării noastre, a fost centrul militar, religios și politic al dacilor. În prezent, un loc sacru, cu o mare ȋncărcătură energetică.

Sarmizegetusa-Regia

Sarmizegetusa Regia

Capitala dacică Sarmizegetusa Regia, localizată în comuna Grădiştea Muncelului, județul  Hunedoara, reprezintă, în fapt, un complex de sanctuare, situat în Munții Orăștiei, la o altitudine de 1200 de metri.

În capitala Daciei preromane există locuri de mare încărcătură energetică, cele care le-au atras atenția în mod deosebit cercetătorilor fiind Sanctuarul Mare Rotund și Soarele de Andezit.

Un loc magic, cu energii subtile

 

Complexul de sanctuare se găsește la aproximativ 100 de metri de poarta de est a cetății, fiind legat de aceasta printr-un drum pavat, denumit și ‘’via sacra’’.

Sanctuarele sunt atât sub formă patrulateră, precum Sanctuarul mare de calcar, Sanctuarul mic de calcar, cele două Sanctuare patrulatere de andezit și Sanctuarul mare de andezit, dar și de formă rotundă, ca Sanctuarul mare circular și Sanctuarul mic circular.

Sarmisegetusa_Regia_-_Templele

Sarmizegetusa Regia – Zona Sacra – Templele

Discul solar din andezit reprezintă soarele și ține să arate caracterul urano-solar al religiei geto – dacice.

Mai mult decât o simplă cetățuie, Sarmizegetusa a fost o impresionantă metropolă, dispusă pe terase tăiate pe vârful muntelui, construită de către cei mai pricepuți meșteri ai epocii antice, răsplătiți din plin pentru eforturi de către Decebal și înaintașii săi.

Puterea sanctuarelor

 

Sanctuarul sacru strămoșesc Sarmizegetusa Regia din Munții Orăștiei a fost odată locul în care marii preoți daci au creat granițele energetice ale Daciei străbune, existente până în ziua de astăzi.

Prin puterea rugăciunii, a meditației în grup și nu în ultimul rând, prin forța mentalului lor, preoții daci au reușit să conecteze fiecare templu la anumite forțe și energii cosmice, care continuă să își îndeplinească rolul și menirea în prezent.

Energiile sacre ale templelor

 

Prin puterea meditațiilor, s-a descoperit că în templul patrulater, în prezent lipsit de coloane, se obișnuia îndeplinirea ritualurilor care aveau ca scop echilibrarea energetică, deblocarea intuiției și a capacităților extrasenzoriale.

Pe de altă parte, templul patrulater cu coloane era destinat ritualurilor pentru însănătoșirea celor cu o stare de sănătate precară, marii preoți daci mentionându-i în celebrul ritual.

Sarmizegetusa_Regia_-_Sanctuarul_mare_circular.

Sanctuarul mare circular

Templul circular mic era zona aleasă de preoți pentru executarea ritualurilor destinate evoluției spirituale, armoniei în familie și manifestarea iubirii între semeni.

Cel care atrage atenția în mod deosebit este Calendarul Dacic, marele sanctuar circular, în care, atât în trecut, cât și în prezent, se efectuau curățări de aură și se stabileau comunicări spirituale cu sufletul neamului și al străbunilor noștri.

Se spune că cei care aleg să mediteze în Calendarul Dacic și totodată, sunt conștienți de menirea lor, invocând spiritele strămoșilor, își îndeplinesc evoluția spirituală, ducând mai departe lucrarea zamolxiană.

Soarele de andezit, o construcție misterioasă

 

Unul dintre motivele pentru care Sarmizegetusa continuă să fascizene pasionații de astronomie şi nu numai, este prezența unei construcții misterioase: soarele de andezit.

Discul solar sau soarele de piatră, care poate fi admirat în incinta sacră a Sarmizegetusei, este alcătuit din zece sectoare de cerc, raze cu o lungime de 2,76 metri, diametrul total al construcției din calcar și andezit ajungând la șapte metri.

soarele de andezit

Soarele de andezit

Cercetătorii sunt de părere că soarele de andezit, prelungit cu o săgeată de piatră, care poate fi observată și în prezent, ar fi îndeplinit rolul unui ceas solar, în timp ce alți istorici și arheologi au afirmat că această construcție captivantă ar fi avut rolul unui altar.

Poarta către alte lumi spirituale

 

Considerat, în prezent, o poartă energetică către alte lumi spirituale, soarele de andezit  reprezintă punctul forte ale acestui unic și impresionant loc.

Inestimabil la soarele de andezit este ceea ce se află în adâncuri, exact sub locul din piatră care marchează locul.

Despre adâncurile de sub măreața construcție se crede că s-ar afla marea comoară dacică, mai exact, comoara strămoșilor, râvnită de către toți cotropitorii zonei.

soare de andezit

Soarele de andezit

Soarele sacru din Marele Sanctuar reprezenta, în trecut, altarul și locul sacrelor inițieri zamolxiene. Mai mult, din mijlocul soarelui și prin mijlocul acestui disc solar ar circula și în prezent un flux energetic, despre care se spune că reprezintă portalul dintre lumi și spații dimensionale.

Soarele de andezit, cea mai mare realizare a unui inițiat

 

A medita pe discul soarelui de andezit încărcat și acum cu un flux energetic este cea mai mare realizare și încununarea a unui inițiat, spun împătimiții practicanți ai meditației.

Motivul? Meditația într-un astfel de loc sacru oferă celui inițiat o stare de eliberare, de decorporalizare sau chiar o stare de accesare a trecutului acestui loc, cât și a persoanei și spațiului carpatin.

Se spune că în acest punct, inițiatul își va putea vizualiza în mod subtil secvențe din viețile sale anterioare, în care, cândva, și-a mai dus existența în această zonă.

Interesantă este și mărturia persoanelor care au ajuns în acest loc unic, încărcat de energii pozitive. Cei care au meditat pe discul soarelui de andezit au avut surpriza de a descoperi, înțelege și conștientiza ce anume i-a atras acolo, motivul pentru care au primit acel impuls interior de a ajunge într-o zonă cu adevărat sacră.

Sarmizegetusa_Regia_

Sarmozegetusa Regia

Așadar, ascultând chemarea interioară și urcând în Sanctuarul strămoșesc din Sarmizegetusa Regia, se poate evolua spiritual.

Însă nu oricine este pregătit pentru o astfel de exeperiență, ci doar persoanele cu gând și suflet curat față de acest loc, care se simt apte să acceseze toate aceste informații, persoanele care au cunoașterea și discernământul pentru o interpretare corectă a ceea ce urmează a li se revela într-un loc sacru și intens spiritual, cei care pot percepe fiecare frecvență a vibrației înalte, prin pacea și liniștea locului.

Program și taxe de vizitare

 

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia este deschisă publicului doar nouă luni din an, între 1 martie și 30 noiembrie, între orele 9.00 – 20.00.

Taxa de intrare pentru elevi, studenți și pensionari este de 2 lei, iar pentru adulți 5 lei.  Filmările cu scop comercial vor fi taxate cu 300 lei pe oră, taxa foto pentru persoane fizice ajunge la 15 ron, iar pentru persoane juridice la 17 ron.

Taxa de filmare pentru persoane fizice este de 35 ron, în timp ce taxa de filmare pentru persoane juridice ajunge la 55 ron.

sarmizegetusa-regia

Sarmizegetusa Regia

În prezent, se efectuează lucrări de modernizare a drumului de acces către cetate, însă situl istoric va putea vizitat pe rute de acces ocolitoare. Informații suplimentare în legătură cu aceste rute se pot obține la pensiunile turistice din zona Costești.

Drumul închis circulației este DJ 705A Orăștie – Costești – Sarmizegetusa Regia, între km. 19 + 465 și km. 37 + 370, în perioada 24 august – 21 decembrie 2015.

1 comentariu

  1. cunosc locurile am fost la cetate in anul1981 si este foarte frumoasa si bine asezata strategic din punctul militar din punctul meu de vedere nu este nici o poarta de energetica asa ca nu mai scoateti vorbe aiurea cum sa scos si despre vlad tepes dintrun domnitor faimos care sia iubit tara lau facut vampir asa ca ganditiva bine si nu mai nascociti baliverne despre istoria tarii noastre

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.