Farmacia uimitoare a naturii – alimente care seamănă cu organele corpului
Natura nu încetează să-i uimească pe oamenii de știință. În ultimii ani, unii cercetători s-au axat pe studierea unor alimente a căror formă corespund cu anumite părți sau organe ale corpului uman, atât la aspect, cât și în ceea ce privește efectul lor benefic asupra acestora. Am ales 9 alimente care nu sunt numai similare cu anumite zone ale corpului nostru, ci sunt și extrem de bogate în nutrienți care ajută aceste organe să funcționeze mai bine.
Morcovii și ochii
Dacă ne uităm la un morcov tăiat în jumate vom vedea că interiorul are aceeași formă ca și irisul și pupila ochiului uman. Nu degeaba am fost învățați de mici copii că morcovul este un pentru ochi. Morcovii sunt plini de vitamine și antioxidanți precum betacaroten, care reduce riscul de apariție a degenerescenței maculare – una din cauzele principale ale unei vederi proaste la adulți.
Nucile și creierul
Nucile aduc foarte mult în textură cu creierul uman, atât la exterior, cât și în interior. Dacă privim o nucă din față, vom vdea că pare divizată în două, fiind asemănătoare cu emisfera stângă și dreaptă a creierului. Nu degeaba experții numesc nucile o sursă excelentă de hrană pentru creier. Conform studiilor, nucile conțin o cantitate mare de acizi grași Omega-3, care îmbunătățesc funcția creierului.
Țelina și oasele
Tulpinile lungi de țelină sunt aproape identice cu oasele umane și în același timp conțin foarte multe substanțe de care oasele noastre au nevoie, de pildă silicon, care ajută la menținerea elasticității și rezistenței lor. O altă coincidență interesantă este că oasele conțin 23% sodiu, exact ca și țelina.
Avocado și uterul
Forma ca de bulb a acestui fruct aduce foarte mult cu forma uterului femeii. Studiile au arătat că femeile care mănâncă avocado în mod regulat își pot îmbunătăți considerabil funcția acestui organ. Explicația constă în nivelul ridicat de acid folic din avocado, care reduce riscul de displazie de col uterin, care înseamnă o boală pre-canceroasă.
Scoicile și testiculele
Conform studiilor științifice, scoicile, care arată exact ca testiculele umane sunt de fapt o sursă bună de hrană pentru organele reproductive masculine. Studiile realizate de olandezi au arătat că acidul folic și zincul din scoici pot îmbunătăți calitatea spermogramei.
Grepfrutul și sânii
Similaritățile dintre fructele citrice precum grepfrutul și lămâile și sânii femeilor sunt mai mult decât o coincidență. Grepfrutul conține un nivel mare de limonoide, ingediente care scad riscul de cancer mamar.
Roșiile și inima
Dacă tăiem o roșie în două, vom observa asemănarea dintre forma acestei legume și cel mai important organ al corpului uman: inima. Studiile au arătat că licopenul din roșii scade semnificativ riscul de boli cardiovasculare. Mai mult, combinarea roșiilor cu ulei de măsline și puțin avocado îmbunătățește absorbția licopenului de 10 ori mai mult.
Vinul roșu și sângele
Vinul roșu este plin de antioxidanți și plifenoli, inclusiv resveratrol, cel mai puternic din toți, care îl face asemănător sângelui. Atunci când bem vin roșu, ingerăm de fapt o cantitate mare de ingrediente sănătoase care luptă împotriva colesterolului, care cauzează boli de inimă. Vinul conține de asemenea substanțe care filtrează sângele, și care care scad riscul de atac de cord. Aceste beneficii se pot dobândi dacă vinul roșu se consumă în cantități moderate.
Ghimbirul și stomacul
Oricine a avut o durere de stomac și a încercat un ceai de ghimbir a observat că acest remediu funcționează. Există o legătură secretă dintre ghimbir și stomac, nu numai în ceea ce privește aspectul. Gingerolul este ingredientul din ghimbir responsabil pentru gustul plantei, care are capacitatea să prevină greață și voma.