CIOCOLATĂ ALBĂ de casă, un Deliciu (rețetă simplă)

Ciocolata de casă este un desert care înmoaie inimile și genunchii multora, dar ciocolata albă, de casă, este deja o propunere 100% irezistibilă. Veți vedea că nu e chiar așa greu de făcut, pe cât ați crezut inițial.

Rețetă Ciocolată Albă de Casă

Rețetă Ciocolată Albă de Casă

Ciocolată Albă de Casă:  rețetă

Ingrediente

• 500 g de lapte praf
• 500 g de zahăr
• 1 pachet de unt
• 100 ml de apă
• sucul de la 1 lămâie
• nuci, alune măcinate, stafide, merișoare uscate, afine, zmeură sau alte fructe (opțional)

Preparare

Punem apa și zahărul într-o cratiță pe foc circa 5 minute. Amestecăm bine, și după ce s-a dizolvat zahărul, luăm vasul de pe foc și adăugăm untul. După ce untul s-a topit, incorporăm cu grijă laptele praf, folosind un tel, pentru a evita formarea de cocoloașe. Adăugăm acum și zeama de lămâie și eventual nucile mărunțite, alunele sau merișoarele. Dar putem prepara ciocolata albă și simplă, fără fructe.

Amestecăm bine și turnăm compoziția într-o formă îmbrăcată cu folie alimentară, pentru a putea scoate ciocolata mai ușor. Dăm ciocolata la frigider peste noapte, a doua zi o tăiem în formele dorite, și o servim rece.

La această rețetă se poate adăuga esență de vanilie sau rom, iar pe deasupra, putem presăra nucă de cocos.

Dacă vreți un desert mai interesant și complex, întindeți jumătate din compoziția de ciocolată caldă peste o foaie de napolitane, acoperiți cu o altă foaie de napolitane, turnați și restul ciocolatei și puneți ultima foaie de napolitane. Dați la frigider, și a doua zi tăiați napolitana cu ciocolată albă în pătrățele sau romburi.

3 comentarii

  1. UN DELICIU NERECOMANDAT CELOR CE TIN CURA DE SLABIT !

  2. Ba da , poate la fel de bine sa fie recomandat dar o bucatica maxim 2 pe zi , eu de la 130 kg am ajuns la 95 kg si am mancat orice inclusiv ciocolata de casa ( preferata mea , atat sa o fac cat si sa o mananc)

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.