Prăjitură cu kefir și fructe de pădure – fără zahăr, făină de grâu, ulei
Această prăjitură cu kefir și fructe de pădure este un deliciu sănătos. Poate fi servit în porții mici și de către diabetici sau cei care țin cură de slăbire.
Nu conține făină de grâu sau alte cereale, fiind adecvată pentru dieta persoanelor cu intoleranță la gluten.
Este un desert diferit de rețetele tradiționale – fără zahăr și cu un conținut scăzut de carbohidrați. Dietetic și gustos deopotrivă!
Cuprins
Prăjitură cu ciocolată și fructe de pădure – rețetă
Ingrediente pentru blat
• 300 g de kefir
• 1 ou întreg și 1 albuș
• 70 g de făină de migdale
• 30 g de semințe de in
• 20 g de pudră de cacao
• 1 linguriță de praf de copt (vi-l recomand pe acesta, fără gluten)
• îndulcitor, după gust (stevia, eritritol sau green sugar)
Ingrediente pentru umplutură
• 200 g de brânză de vaci degresată
• 100 g de cremă de brânză sau iaurt
• 1 gălbenuș
• 150 g de mure sau alte fructe de pădure proaspete
• 1 linguriță de gelatină agar (v-o recomand pe aceasta)
• îndulcitor după gust
Mod de preparare
Pregătiți mai întâi crema. Puneți fructele într-un bol. Adăugați un gălbenuș, îndulcitorul și crema de brânză sau iaurtul.
Introduceți un blender vertical și pasați bine ingredientele. Incorporați apoi brânza de vaci și pudra de agar. Pasați iarăși compoziția cu blenderul până când aceasta devine fină.
Într-un bol separat, pregătiți compoziția pentru blat. Puneți un ou întreg și albușul de la oul de mai sus. Adăugați kefirul și amestecați bine cu telul.
Puneți apoi ingredientele uscate, trecute prin sită: pudra de cacao, făina de migdale și semințele de in măcinate (prin râșnița electrică de cafea) și praful de copt.
Omogenizați compoziția, care trebuie să fie groasă ca la chec. Dacă este prea moale, mai adăugați făină de migdale.
Pregătiți o formă/tavă rotundă, în care veți coace prăjitura (18-20 cm.). Tapetați-o cu hârtie de copt (opțional – ungeți-o cu puțin ulei sau unt).
Turnați compoziția de blat în tavă și nivelați. Deasupra ei se pune crema de mure, cu un poș, făcând un model marmorat.
Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 40-45 de minute.
Lăsați-o să se răcească complet înainte de a o tăia. Se poate decora deasupra cu pudră de stevia sau ciocolată topită.
Valori nutriționale
100 de grame din această prăjitură au în jur de:
– 130 kilocalorii
– 10 g de proteine
– 8 g de grăsimi
– 5 g de carbohidrați
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete fără zahăr, asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Desert pentru slăbit, din brânză de vaci și mere, fără zahăr și făină (140 kcal)
Tort de iaurt și mango – fără zahăr, gluten, ulei
Prăjitură fragedă cu brânză și iaurt, fără făină
Prăjitură cu brânză și vișine (diabet, keto, dieta fără gluten)
Sursă rețetă: Kochen Zu Hause, Prăjitură de ciocolată cu conținut scăzut de carbohidrați: https://www.youtube.com/watch?v=7mb2GD_XEi8