Făină fără gluten și conținut redus de carbohidrați – pentru pâine, chifle, torturi, dulciuri
Cei de la Pronat au un mix de făină fără gluten care nu conține amidon sau alte ingrediente nesănătoase.
Poate fi folosită în diferite rețete, fiind recomandată persoanelor care au intoleranță la grâu sau gluten, suferă de diabet sau vor să slăbească.
Cuprins
Mix din 5 tipuri de făină fără gluten
Acest mix de făină low-carb este alcătuit din 5 tipuri de făină fără gluten, toate din culturi certificate ecologice:
– făină de cocos
– făină de năut
– făină de cassava (maionoc / tapioca)
– frăină integrală de hrișcă
– făină integrală de ovăz
Toate sunt amestecate în cantități egale, câte 20% din fiecare. Dacă vreți, puteți cumpăra aceste făinuri separat (apăsați pe ele), pentru a le amesteca acasă și a vă crea propriul mix fără gluten.
O făină bună pentru celiaci, diabetici
Pe lângă faptul că nu au gluten, aceste făinuri au și un conținut scăzut de carbohidrați.
Acest lucru le face potrivite în alimentația persoanelor cu diabet sau a celor care urmează dieta ketogenică (keto).
Sunt bogate în fibre și proteine. Făina de hrișcă și făina de năut sunt deosebit de benefice sănătății.
100 de grame din acest mix de făină fără gluten au în jur de:
• 54 g de carbohidrați
• 15,4 g de fibre
• 13,3 g de proteine
• 400 de kilocalorii
• 4,3 g de grăsimi
• 6,2 g de zaharuri
Mod de utilizare
Acest amestec de făină fără gluten, low-carb, poate fi considerat un mix de făină universal.
Îl puteți folosi la prepararea de produse care necesită coacere, precum pâine, chfile, clătite, blaturi de pizza sau tort, brioșe, prăjituri, gogoși și alte dulciuri.
Rețete fără gluten
Pe site-ul nostru puteți găsi numeroase rețete fără gluten și rețete pentru diabet, pe care vă recomand să le vedeți și să le încercați:
Rețete fără gluten
Rețete fără făină de grâu
Rețete pentru diabetici