Pate de mazăre fără ulei – doar 2 ingrediente principale
Dacă vreți un aperitiv sau o gustare rapidă și sănătoasă în același timp, vă propun acest pate de mazăre fără ulei.
Se prepară în câteva minute, mai ales dacă folosiți mazăre gata fiartă.
Aveți nevoie doar de 2 ingrediente principale: mazăre și tahini (pastă de susan).
Tahini are triplu rol în această rețetă: înlocuiește uleiul, dă o textură mai cremoasă și un gust mai bogat pateului.
De asemenea, tahini aduce un plus de nutrienți rețetei, în special calciu.
Dacă dintr-un motiv anume nu vă place mazărea, o puteți înlocui cu altă leguminoasă, precum fasole, năut sau linte. Pateul va ieși la fel de reușit, dar cu un gust diferit.
Cuprins
Pate de mazăre – rețetă
Ingrediente
• 400 g de mazăre fiartă (v-o recomand pe aceasta ecologică, la preț bun)
• 2 linguri de tahini (vi-l recomand pe acesta ecologic)
• opțional: 1-2 linguri de fulgi de drojdie nutrițională (v-o recomand pe aceasta la preț bun)
• 1 lingură de usturoi granulat
• sare, condimente, după gust
Mod de preparare
Dacă folosiți mazăre din conservă, clătiți-o și scurgeți-o bine de apă. Dacă folosiți mazăre congelată sau proaspătă, fierbeți-o bine și scurgeți-o de zeamă.
Puneți mazărea într-un bol. Adăugați tahini și introduceți blenderul vertical. Pasați bine ingredientele, până se transformă într-o pastă cremoasă.
Dacă vreți ca pateul de mazăre să fie super-fin, mixați ingredientele într-un blender de masă, cu lama S.
Adăugați sare, usturoi granulat și alte mirodenii, după gust. Eu am pus și fulgi de drojdie nutrițională, pentru o aromă mai intensă și un plus de nutrienți. Drojdia nutrițională este bogată în proteine și vitamine din complexul B.
Transferați pateul de mazăre într-un bol de sticlă cu capac și păstrați-l în frigider. Se poate servi imediat. După ce stă la rece, devine și mai ferm și mai cremos.
Sugestii de servire
Îl puteți întinde pe pâine, felii crocante, crackers sau îl puteți servi cu lipie sau cu bastonașe din legume crude.
Este bun și cu murături (castraveciori murați), gogoșari în oțet sau cu ceapă verde.
Acest pate de mazăre poate fi folosit și ca sos pentru paste, dacă îl faceți mai subțire/lichid (adăugând puțină apă la mixare).
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu mazăre, pe care vă recomand să le încercați:
Înlocuiește pâinea cu lipii din mazăre – se fac dintr-un singur ingredient
Mâncare de mazăre, conopidă și cartofi – rețetă de post
Salată de mazăre și ciuperci – o sursă valoroasă de proteine în post
Paste cu sos de mazăre și busuioc – rețetă de post