Fasole bătută cu usturoi – rețetă fără ulei
Fiindcă tot suntem în perioada postului Adormirii Maicii Domnului, am selectat încă o rețetă fără ulei, pe care vreau să v-o prezint.
Este vorba despre o fasole bătută cu usturoi, fără ulei. Autorul rețetei folosește fasolea neagră, care este foarte nutritivă și benefică sănătății. Voi puteți folosi orice tip de fasole doriți sau aveți în casă.
Puțini știu că Postul Adormirii Maicii Domnului este la fel de aspru precum Postul Paștelui. Potrivit rânduielii din Tipic, de luni până vineri se mănâncă fără ulei.
Cuprins
Fasole bătută cu usturoi, fără ulei – rețetă
Ingrediente
• 2 conserve de fasole neagră (v-o recomand pe aceasta ecologică, la ofertă)
• 75 g de tahini vi-l recomand pe acesta ecologic, fără gluten
• 2-3 linguri de suc de lămâie
• ½ linguriță de boia afumată
• ½ linguriță de chimen măcinat
• 1 linguriță de oregano uscat
• 2 căței de usturoi
• 1 ½ lingurițe de sare
• 50-100 ml de apă rece de la frigider
Mod de preparare
Scurgeți conservele de fasole și clătiți-le cu apă curată. scurgeți-le bine și puneți-le vasul robotului cu lama S.
Adăugați tahini, sucul de lămâie, usturoiul și condimentele. În timp ce robotul merge, adăugați și apa treptat.
Nu o puneți pe toată odată, ci numai cât este necesar ca robotul să meargă și să paseze fasolea. Trebuie să obțineți o pastă fină, dar nu apoasă.
Gustați dacă mai este nevoie de sare sau alte condimente. Transferați fasolea bătută într-un bol. Decorați-o cu măsline, ardei sau pătrunjel, dacă aveți musafiri.
Fasolea bătută poate fi servită imediat, cu pâine, lipie sau cu legume crude tăiate fâșii sau bastonașe. Dacă nu o consumați imediat după preparare, puneți-o în frigider, într-un recipient închis.
Vă recomand să depozitați mâncarea în boluri din sticlă, cutii din sticlă, sau boluri din inox, iar nu din plastic sau din staniol.
Vezi toate modelele de boluri din sticlă aici
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu fasole, pe care vă recomand să le încercați:
Fasole bătută cu pătrunjel și ardei – rețetă sănătoasă (fără prăjeală)
Chiftele pufoase de post fără ulei – din fasole și ceapă verde
Chiftele din fasole și spanac – rețetă de post
Salată de fasole roșie cu nuci și usturoi – rețetă mănăstirească (fără ulei)
Sursă rețetă: Healthy Vegan Eating, Black bean hummus: https://www.youtube.com/shorts/nHE-E8ZtCf8