Banana bread de post fără zahăr, gluten și ulei – dulce de casă sănătos
Banana bread este un fel de chec cu banane. Vă arăt o rețetă foarte simplă și reușită în același timp.
Este o banana bread de post, făcută doar din ingrediente naturale. Nu conține ingrediente de origine animală, nici măcar ulei sau făină de grâu.
O recomand persoanelor cu intoleranță la gluten, la ou sau la lactoză.
Această banana bread fără zahăr este îndulcită cu banane și curmale. Constituie un desert excelent pentru copii!
Cuprins
Banana bread de post – rețetă
Ingrediente
• 3 banane coapte bine
• 260 g de făină de ovăz (v-o recomand pe aceasta fără gluten, la ofertă)
• 200 ml de apă sau lapte vegetal
• 10 curmale (vi le recomand pe acestea la ofertă)
• 150 g de nuci, migdale sau alune
• 1 pliculeț de praf de copt
• 2 lingurițe de oțet de mere
• ¼ linguriță de sare
• 2 linguriță de scorțișoară
• extract de vanilie
Mod de preparare
Decojiți bananele, rupeți-le bucăți și puneți-le în vasul blenderului. Adăugați curmalele (fără sâmburi), apa, oțetul și esența de vanilie.
Mixați câteva secunde, până când ingredientele se pulverizează complet și rezultă o compoziție fină și omogenă, fără bucăți de fruct.
Într-un bol încăpător, puneți toate ingredientele uscate: făina de ovăz, praful de copt, scorțișoara și sarea.
Amestecați bine cu un tel. Adăugați compoziția lichidă și omogenizați cu o lingură de lemn. Nu este indicat să amestecați excesiv. La final, adăugați nucile tocate grosier și incorporați-le cu mișcări ușoare.
Gustați compoziția să vedeți dacă este suficient de dulce. În caz contrar, puteți adăuga puțin îndulcitor natural și non-caloric, precum stevia, green sugar sau eritritol.
Turnați compoziția într-o tavă de chec mică, tapetată cu hârtie de copt. Nivelați și presărați deasupra fulgi de ovăz și/sau bucăți de nuci.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Lăsați banana bread circa 40 de minute la copt, sau până când scobitoarea iese uscată din centru. Lăsați-o să se răcească, apoi o puteți felia.
Această banana bread de post și fără zahăr are un aspect rustic. Nu este pufoasă precum checurile făcute cu ouă sau cu zahăr și ulei.
Are o textură mai degrabă moale și umedă în interior. Este în schimb dulce, aromată și parfumată.
O puteți servi la micul-dejun cu o ceașcă de cafea, ceai sau lapte, ca desert sau ca gustare între mese. Se păstrează în frigider și se consumă în câteva zile.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de chec cu banane, pe care vă recomand să le încercați:
Chec de post fără zahăr, gluten sau ulei – din făină de hrișcă
Chec de post cu banane și scorțișoară (fără zahăr)
Chec de post fără gluten și fără zahăr
Chec de ciocolată natural, de post – fără zahăr, ulei și făină de grâu
Sursă rețetă: Cucina Botanica, 3 dolci senza zucchero, sani e deliziosi: https://www.youtube.com/watch?v=1t8IAJxdUTU&t=10s&ab_channel=CucinaBotanica